Vi nærmer os bunden: Der bliver solgt færrest lejligheder i november og december

Årets kolde, mørke måneder er traditionelt ikke den tid på året, hvor vi er bedst til at holde dankortet i ro.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver købt julemad og gaver, shoppet på januar-udsalg og nogen bestiller sig sågar en skiferie. Men den helt store investering holder vi os fra, som kalenderen nærmer sig sidste blad.

Helt nye tal fra den uafhængige boligside Boliga.dk for de seneste ti års lejlighedshandler viser nemlig, at november og december er de to måneder på året, hvor der bliver solgt færrest ejerlejligheder.

»Når juletravlheden begynder at melde sig, falder udbuddet, og vi ser også færre handler end i foråret, hvor der kommer mere til salg,« siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom hos BRFkredit.

»Det er sådan nogle sæsonmønstre - men det vil selvfølgelig være de samme ting, man skal igennem, når man køber, og ejendommenes stand vil selvfølgelig også være de samme, om man køber i de kolde måneder, eller når det igen bliver lyst.«

Alene fra oktober til november falder antallet af handler i gennemsnit med 825. Mens der i december er allerfærrest købere og sælgere, der giver det endelige håndslag.

I gennemsnit bliver der nemlig kun handlet 10.143 lejligheder i årets sidste måned, mod 11.956 i november og 12.781 i oktober.

Her byder november på de laveste priser

Det er ikke kun antallet af handler og det hvide vejr, der daler i de kolde måneder. Også de kvadratmeterpriser, ejerlejlighederne bliver solgt for, tager et dyk på knap 1.000 kr. fra oktober til november.

Og fra november til december og januar kan yderligere godt 100 kr. bides af prisen på hver eneste kvadratmeter.

I syv danske kommuner er november den måned på året, hvor lejlighedskøberne har givet mindst for deres nye lejlighed.

Det gælder i Glostrup, Ishøj, Silkeborg, Slagelse, Sorø og på Frederiksberg, hvor der kan spares omkring 2.000 kr. pr. kvadratmeter, hvis man køber i den billigste måned, november, frem for i kommunernes respektive dyreste måneder.

I Ballerup Kommune er prisen på ejerlejligheder også lavest i november, når man ser på gennemsnittet for de seneste ti års handler. Det skriver Boliga.

Her slipper man hele 6.652 kr. billigere for hver eneste kvadratmeter, hvis man investerer i den sidste efterårsmåned frem for i den sidste forårsmåned, hvor lejlighederne i den nordvestlige københavner-forstad bliver solgt dyrest.

Her lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig på 21.642 kr.

Se hvor mange lejligheder, der bliver solgt hver måned her