Vi holder igen med at låne til bolig

Udlån fra realkreditsektoren er faldet. Og der er udsigt til et beskedent niveau nogen tid endnu.

I hele 2010 gav realkreditinstitutterne få lånetilbud til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme i forhold til tidligere år Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Usikkerhed omkring privatøkonomien for folk til at holde igen med at låne til bolig.

I årets tre første måneder gav realkreditinstitutterne nye lån til private og erhverv for 63,6 milliarder kroner, mens der blev opsagt og afdraget lån for 53,8 milliarder.

Nettoudlånet på 9,9 milliarder kroner er cirka halvt så stort som året før. Det er samtidig det laveste i over ti år - helt præcist siden 4. kvartal 1999 - når der korrigeres for inflation.Det fremgår af realkreditsektorens udlånsstatistik for 1. kvartal 2011, viser tal fra Realkreditrådet.

- Usikkerheden holder bolighandler samt investeringer i erhvervsejendomme og private boliger tilbage. Der er for øjeblikket en lav efterspørgsel efter realkreditlån, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

I hele 2010 gav realkreditinstitutterne få lånetilbud til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme i forhold til tidligere år. I 1. kvartal 2011 var antallet af lånetilbud faldet til et historisk lavpunkt.

- Få henvender sig for at få et realkreditlån. Derfor er der også udsigt til, at realkreditinstitutternes udlån forbliver på et beskedent niveau nogen tid endnu, siger Jan Knøsgaard.Konverteringsbølgen er også gået lidt i stå:

- Renterne er steget på det seneste og mange boligejere har flyttet sig over i andre lån i løbet af 2010. Det er derfor naturligt, at der omlægges færre realkreditlån end i tidligere kvartaler, siger vicedirektøren.

/ritzau/