Vi ender med at købe og sælge på det helt rigtige tidspunkt

Patrycia og Elisa Liberski har udnyttet de lave renter til at sætte deres lejlighed i København til salg og realisere drømmen om et hus i grønnere omgivelser.

Patrycia (tv.) og Elisa Liberski, der sammen har sønnen Ferdinand på 12 uger, har udnyttet de lave renter og prisstigningen på deres lejlighed i København til at købe en større bolig i grønnere omgivelser. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ligesom mange andre boligkøbere har ægteparret Patrycia og Elisa Liberski udnyttet de lave renter til at købe sig til flere kvadratmeter. De fik sønnen Ferdinand sammen for tolv uger siden og har længe haft planer om at skifte lejligheden i København ud med hus og have, når situationen var gunstig.

I dag har de billige boliglån og prisstigningerne på det københavnske boligmarked gjort det muligt for familien at købe et hus på 173 kvadratmeter uden for byen. De flytter i begyndelsen af juli.

»Vi havde egentlig ikke travlt med at komme ud af byen, men udviklingen i priserne herinde er gået så hurtigt, at vi nu kan indfri drømmen om et hus. Fordi vores lejlighed er steget så meget i værdi, har vi mulighed for at købe noget større. Vi kiggede længe på Frederiksberg, men vi måtte bare erkende, at på Frederiksberg var der ikke rigtig noget, der opfyldte vores krav til det økonomiske og størrelse,« siger Patrycia Liberski.

Det hus, parret endte med at købe, ligger i Gentofte, hvor Patrycia Liberski er vokset op. Her får familien både have og mere plads. Patrycia og Elisa Liberski er glade for at være tæt på naturen, nu hvor de er blevet forældre.

»Det har fyldt meget i vores tanker, hvilken type vuggestue han skulle gå i, og om vi for eksempel skulle finde en udflytterbørnehave. Det behøver vi ikke tænke på nu, hvor vi er meget tættere på naturen,« siger Elisa Liberski.

Lejligheden i centrum af København er endnu ikke solgt, men Patrycia Liberski regner med, at den kan sælges videre med fortjeneste.

»Vi fik den vurderet for halvandet år siden i forbindelse med omlægning af vores realkreditlån. I dag er ejendomsmæglernes vurdering meget højere,« siger Patrycia Liberski.

»Vi ender med at købe og sælge på det helt rigtige tidspunkt. Jeg tror, at priserne fortsætter opad i København, for der er kæmpestor efterspørgsel på lejligheder. Jeg tror ikke, at husene i forstæderne er fulgt helt med endnu. Tidspunktet er det helt rigtige for os.«