Vi betaler verdens højeste skat

Danmark er ukronede verdensmestre i skatteopkrævning. Selv Sverige kan ikke længere følge med Danmark, viser ny EU-opgørelse.

Skatteminister Kristian Jensen er stolt af skattereformen, som træder i kraft næste år. For 2007 har EU nu opgjort, at Danmark havde unionens højeste skattetryk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skattefar trykker fortsat danskerne hårdere på maven end noget andet folkefærd i verden. Det viser en ny opgørelse fra EU-Kommissionen og EU's statistiske kontor, Eurostat.

Med et samlet skattetryk på 48,7 procent i 2007 henviser Danmark broderlandet Sverige til en andenplads på EU-ranglisten med 48,3 procent. Og da EU-landene generelt betaler mere i skat end andre steder i verden, er der samtidig tale om en uofficiel verdensrangliste.

Det gennemsnitlige skattetryk i EU er til sammenligning lige under 40 procent, og også når det gælder den maksimale skattesats, det såkaldte skatteloft, er Danmark i særklasse med sine 59 procent.

Danmarks topplacering skyldes først og fremmest en høj skat på forbrugs- og kapitalbeskatning, mens otte EU-lande har en højere skat på arbejde end Danmark, viser opgørelsen.

Mens de danske forbrugere betaler skat til den store guldmedalje, så ligger Danmark i midterfeltet, når det gælder beskatning af virksomheder. Med en selskabsskat på 25 procent er der dog stadig langt ned til de EU-lande, som kan tilbyde den laveste selskabsskat. Det kapløb føres af Bulgarien og Cypern med en selskabsskat på blot 10 procent, mens Irland følger lige i hælene med 12,5 procent.    /ritzau/