Venstre vil sætte flere penge af til Skat efter ny møgsag

Skat er kørt helt ned til sokkeholderne efter flere dårlige sager. Derfor kan det komme på tale, at Skat skal have flere penge, mener Venstres skatteordfører.

ARKIVFOTO: Karsten Lauritzen på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Listen er lang, hvis man kigger på Skats generalieblad i de seneste år. Og det skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) rydde op i.

Det mener man hos kollegaerne i Venstre, hvor skatteordfører Louise Schack Elholm (V) ikke vil afvise, at Skat kan blive tilført flere penge.

»Det er klart, at hvis vi oplever det som et behov, så er vi nødt til at ansætte flere folk i Skat. Det er vi villige til at kigge på. For os er det vigtigt, at vi kan regne med Skat, og at folk har tillid til dem. Lige nu er Skat kørt godt og grundigt ned i forhold til at fungere og i forhold til folks tillid. Det skal bygges op, og det vil vi gøre, hvad vi kan, for at løse,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Udmeldingen kommer fra Venstres skatteordfører, efter Jyllands-Posten onsdag bringer en historie om, at Skat med stor sandsynlighed har tilbageholdt oplysninger for Rigsrevisionen om nye it-problemer.

Problemer, som har ført til fejlagtige opkrævninger af ejendomsskatter. Fra Skat lyder det, at man ikke vurderede, at man havde pligt til at oplyse Rigsrevisionen om problemet, selv om Rigsrevisionen var i gang med at undersøge Skat.

»Jeg tror, der er mange, der er meget bekymrede over Skat på grund af de seneste tiders sager. Og det viser jo også det behov, der er for at få ryddet op i Skat, og som ministeren har sat sig for bordenden for at få gjort. Vi er nødt til at få bygget Skat op igen, det arbejder vi på, for vi skal alle sammen have tillid til Skat,« siger Louise Schack Elholm.

Både fra de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen (K), og Enhedslistens ditto, Rune Lund (Ø), er der tiltro til, at Karsten Lauritzen kan rydde op i Skat.

Men for Enhedslisten handler det ikke kun om fejl hos Skat. Rune Lund peger på, at Skat i de seneste ti år er blevet »sparet ihjel«.

Venstre vil altså ikke afvise, at man sætter flere penge af til Skat. Men lige nu mangler man også et fuldt overblik over, hvor store problemerne er i Skat. Louise Schack Elholm frygter, at der dukker nye dårlige historier op om Skat:

»Vi er ikke sikre på, at vi har det fulde overblik over Skat endnu. Det her var jo endnu en sag, vi ikke var klar over. I takt med, at vi finder dem, tager vi hånd om dem og gør vores bedste for at få dem løst. Men nej, vi kender ikke alle de dårlige sager i Skat endnu, er jeg bange for,« siger hun.

Ifølge Jesper Petersen (S), skatteordfører for Socialdemokraterne, er man klar til at kigge på muligheden for at tilføre flere penge til Skat, hvis det er nødvendigt.