Venstre vil have fingre i dine pensionspenge

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil hjælpe landets mindre virksomheder med penge fra pensionsopsparerne. Et af landets største pensionsselskaber er positiv.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Venstres sommergruppemøde spillede statsminister Lars Løkke Rasmussen ud med et initiativ, der skal skaffe fem milliarder kroner til små- og mellemstore virksomheder.

Pengene skal komme fra landets pensionskasser ved at reservere pensionsmidler til formålet i form af ansvarlig kapital.

"Forudsætningen for velfærd er velstand. Dansk erhvervsliv består af små og mellemstore virksomheder. Og det er dem, der har været mest i krise," siger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Han mener, at det er i pensionskassernes egen interesse at sikre fremtidig vækst og velstand herhjemme.

"Det er deres hovedopgave at sikre fremtidige pensionister et indtægtsgrundlag. Og det vil være et fattigere Danmark, hvis vi mister arbejdspladser," siger statsministeren.

Hos et af landets største pensionsselskaber, PFA, er man positivt indstillet.

"Det er klart, at vi først og fremmest skal have en model, så det hænger sammen investeringsmæssigt i forhold til afkast og risiko. Men vi er spændte på og positivt indstillet over for at tage dialogen med regeringen," siger Thomas Torp, direktør for Public Affairs i PFA.

Han vil ikke ind på, hvilke krav pensionsselskabet vil stille.

"Men pensionsbranchen har en størrelse, der betyder, at vi både kan og bør være med til at trække en økonomisk vækst i samfundet," siger Thomas Torp.

Regeringen vil snarest indkalde alle pensionskasser til et møde.

/ritzau/