Venstre vil forlænge boligskattestop til 2025

Skattestoppet for boligejere skal fortsætte frem til 2025, lyder det fra Venstre. De Radikale vil have resten af Folketingets partier til at svare på, hvad de vil med boligskatten efter 2020, men det vil hverken Socialdemokraterne eller SF sige noget om.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vil forlænge skattestoppet for boligejere til 2025 og sætter dermed gang i et opgør om boligejernes skatteregning, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har partiet dog ikke nogen konkret plan for, hvordan skattestoppet, som siden 2002 har fastfrosset ejendomsværdiskatten i kroner og øre, skal finansieres. VK-regeringen indgik i 2012 en skatteaftale, som blandt andet fredede ejendomsværdiskatten frem til 2020, men efter valget i år, skal en ny regering forholde sig til en ny langsigtet plan for dansk økonomi, hvor spørgsmålet om boligbeskatning endnu en gang skal afklares.

De Radikale vil ophæve skattestoppet og har også afkrævet resten af Folketingets partier svar på, hvad de agter at gøre på området.

Partierne fra den blå blok vil enten sænke eller holde boligbeskatningen i ro, mens det ikke er muligt, at få et klart billede af, hvordan det ser ud hos de røde partier. Enhedslisten ønsker at ophæve skattestoppet, mens hverken Socialdemokraterne eller SF vil give et konkret svar.

Det eneste finansminister Bjarne Corydon (S) vil garantere er, at Socialdemokraterne går ind for at få lavet en bred aftale om boligskatten.

»Vi har lavet en bred aftale. Og det vil vi mene, er rigtigt at gøre igen, når man om ganske mange år når frem til 2020,« siger Bjarne Corydon til avisen.

Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet vil en forlængelse af skattestoppet samlet koste 4-5 milliarder kroner i perioden 2020-2025.