Venstre skuffet over ejendomsvurderinger

Det er meget overraskende og skuffende, at regeringen udskyder et nyt system til ejendomsvurderinger til 2017, lyder det fra Venstre.

Det er problematisk, at regeringens tidsplan for et nyt system til ejendomsvurderinger skrider, siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen, som her ses i snak med partiformand Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det er problematisk, at regeringens tidsplan for et nyt system til ejendomsvurderinger skrider, siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V).

»Det er skuffende og det overrasker mig meget. Regeringen havde travlt med at få sagt, at det var en overkommelig opgave. Det er noget af en begmand til regeringen, at arbejdet ligger to år længere ude i fremtiden,« siger han.

Han mener, at det tyder på, at regeringen har undervurderet opgaven.

»Alle er optagede af, at der kommer et ordentligt og brugbart system, men det problematisk, at regeringens tidsplan skrider med to år,« siger Torsten Schack Pedersen.

Han tør ikke give et bud på konsekvenserne for boligejerne, før rapporten bliver offentliggjort torsdag.

»Jeg forventer selvfølgelig, at når regeringen kommer med sit bud på en løsning, så bliver der også taget højde for, at løsningen ligger to år længere ude i fremtiden. Det må regeringen have nogle svar på,« siger Torsten Schack Pedersen.

Det er TV 2, der onsdag har fået fat i oplysninger om den rapport, der bliver fremlagt af et ekspertudvalg i torsdag. Her fremgår det tilsyneladende, at det anbefales, at et nyt system først vil blive implementeret i 2017.

Ejendomsvurderingerne i Danmark blev suspenderet i september sidste år efter en række problematiske sager over et forløb på ti år. SKAT og Skatteministeriet modtog i den forbindelse hård kritik fra Rigsrevisionen.

Den meget omtalte rapport fra Rigsrevisionen slog i august 2013 fast, at træfsikkerheden i det nuværende system er lav, og at tre ud af fire parcelhuse enten blev vurderet for højt eller for lavt i 2011.

Skatteministeriet har erkendt, at titusindvis af landets 1,7 millioner boligejere på den baggrund er i fare for at have betalt forkert boligskat i årevis, og daværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) nedsatte derfor en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan ejendomsvurderingssystemet kan gøres så retvisende, så danskerne igen kan få tillid til deres ejendomsvurderinger.

I spidsen for ekspertgruppen er Peter Engberg Jensen, der som mangeårig topchef i realkreditkæmpen Nykredit har arbejdet på at kvalitetssikre vurderinger af boligens værdi længe. Det er den gruppe, der morgen offentliggør deres arbejde, og det er her det forventes, at ejendomsvurderingssystemet bliver meldt klart i 2017.