Var det dyreste hus i København: Historisk ejendom i gigantisk prisdrop

Ifølge salgsopstillingen kan ejendommen dateres tilbage til år 1756, og den var oprindeligt en smedje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Schnack
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange sælgere har været der.

Der, hvor prisen måske lige var sat en mælketand for optimistisk. Og når køberen lader vente på sig, er løsningen på den lunkne interesse ligetil: Juster prisen.

Så bliver 750.000 kr. bliver til 700.000 kr.

2.995.000 kr. bliver til 2.795.000 kr.

4.250.000 kr. bliver til 3.950.000 kr.

Men der er et velbeskrevet hjørne af boligmarkedet, hvor alting er lidt mere ekstremt.  Her handler det ikke om et standard parcelhus i forstadsdanmark eller en klassisk 2'er i en mellemstor studieby. Liebhavermarkedet er den eksklusive krog, hvor man finder de mange nuller, de unikke boliger - og de store justeringer.

Det sidste er netop blevet virkelighed for den Christianshavner-bolig, der i slutningen af april i år stormede ind som det - på det tidspunkt - dyreste udbudte hus i hovedstaden. Prisen for »Ankerhuset« lød dengang på hele 38 millioner.

Der gik dog kun lidt over en måned, før et mæglerskifte blev indledt med en prisjustering, så der nu stod 34 millioner på annoncen på boliga.dk.

Men heller ikke den pris holdt længe, og nu har prisen så taget endnu et gevaldigt dyk - der er nemlig skåret yderligere 7,5 millioner kroner af prisen, der nu er 26,5 millioner.

Tidligere smedje

Men selvom der er barberet 11,5 millioner kroner af prisen, allerede inden forhandlingerne mellem en køber og sælger sætter ind, så er den tid, som »Ankerhuset« har brugt på boligmarkedet, ifølge Boliga kun en note i forhold til dens lange historie.

Ifølge salgsopstillingen kan ejendommen dateres tilbage til år 1756, og den var oprindeligt en smedje.

Den høje alder bør dog ikke skræmme folk med moderne behov. Byhuset er blevet restaureret, så de 299 kvadratmeter bolig og den tilstødende erhvervsdel på 138 kvadratmeter fremstår tidssvarende – der er for eksempel et stort køkken-alrum i stueplan.

Der er også en overtage, hvor et stort hovedrum på 27 kvadratmeter har loft til kip og det, som mægleren Adam Schnack beskriver som »de skønneste detaljer, der sender referencer tilbage til bygningens oprindelige brug som pakhus.«

Og har man brug for en pause fra den pulserende bydel, kan man trække sig tilbage til den fælles gårdhave med store frugttræer. Mens man til den anden side ligger direkte ud til kanalerne.

Her kan du se byhuset på Christianhavn