V og K: Boligejere skal have rabat på ejendomsvurderinger

Venstre og Konservative er klar med et ultimativt krav til regeringen i forhandlingerne om de omdiskuterede ejendomsvurderinger.

Foto: Morten Germund. Et nyt indgreb fra regeringen vil gå ud over boligmarkedet.
Læs mere
Fold sammen

Hvis Venstre og Konservative skal stemme for et nyt lovforslag, der suspenderer ejendomsvurderingerne i 2013 og lader de omdiskuterede og fejlbehæftede 2011-vurderinger fortsætte til 2015, skal regeringen skære ti procent af vurderingerne fra 2011. Det betyder, at boligejere allerede fra næste år skal betale ti procent mindre i boligskat, skriver b.dk.

»Regeringen vil have flertal for et lovforslag, der suspenderer ejendomsvurderingerne for 2013 og vil derefter køre videre med den gamle vurdering, som de selv siger er forkert. Vi kan ikke støtte en lov, som skal køre videre med en vurdering, som regeringen selv siger er fejlbehæftet. Derfor har vi sagt til regeringen, at så længe de ikke har det nye ejendomsvurderingssystem klar, skal der trækkes ti procent fra den ejendomsvurderingsskat, som danskerne betaler,« siger finansordfører for Venstre, Peter Christensen (V), og tilføjer:

»Jeg vil sige det meget klart: Vi stemmer ikke for en aftale, hvis ikke regeringen går med til at nedjustere vurderingerne for 2012,« siger han.

Venstre bakkes op af Konservatives Brian Mikkelsen (K).

»Vi skal sikre, at boligejerne bliver ordentligt behandlet, nu hvor de er blevet flået i ejendomsskatter. Det betyder, at vurderingen skal sættes ned med ti procent. Det er et ultimativt krav fra os,« siger Brian Mikkelsen.

Regeringen har nedsat et ekspertudvalg med tidligere koncernchef i Nykredit, Peter Engberg Jensen, i spidsen. Frem til juni næste år skal han og flere andre eksperter finde en ny og bedre måde at lave de offentlige ejendomsvurderinger på. Skatteordfører for Radikale Venstre Nadeem Farooq mener ikke det giver mening at give rabatter til boligejerne før man har fundet en løsning på problemerne med fejlbhæftede ejendomsvurderinger.

»Det er jo ikke så nemt, som Venstre gør det til. det reducere det til et spørgsmål om generelt at sætte boligskatten ned. Det man bare skal huske på, at der er nogen boligejere, der har betalt for meget og nogen der har betalt for lidt. Når vi mener, at vi skal vente med at betale boligejere tilbage, er det fordi, vi først vil udbetale penge, når vi ved, hvem der har betalt for meget,« siger han.