Unge boligsælgere er hurtigere end modne

Yngre familier vil bare hurtigt videre med tilværelsen. De modne familier er langsomme, viser ny analyse.

De unge boligsælgere er i gennemsnit 15 procent hurtigere end de mere modne til at få skudt boligen af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Unge er langt hurtigere til at få solgt et hus end andre - formentlig fordi de er ivrige efter at komme videre i livet.

Det tog således kun familier, der er under 25 år, 160 dage, at sælge en bolig sidste år, mens personer mellem 45 og 54 år må vente 184 dage på at finde en køber. Det viser en helt ny analyse fra ejendomsmæglerkæden Home. Det er første gang, at der salgstider på huse over hele landet er sat sammen med boligejernes alder.

Forskellen i salgstid på 24 dage, svarer til 15 procent længere tid.

Det samme gør sig gældende, når der ses på 2006, hvor boligmarkedet var mest hektisk og salgstiden var kortest. Her solgte de 25 til 34-årige på 88 dage, mens 45 til 54-årige ventede 13 dage længere – en forskel på også 15 procent.

Tendensen var endnu mere udtalt i 2007 og 2008. Her var det de 56 til 64-årige, der havde den længste salgstid. Faktisk stod der et til-salg-skilt i forhaven i 20 procent længere tid.

De allerældste er også hurtige

Også ældre over 65 år er forholdsvis hurtige til at sælge. De er kun en enkelt dag langsommere end de unge, men sælger i gennemsnit også lidt billigere huse end de yngre, fordi der er tale om ældre boliger, hvor der ofte ikke er sket en stor værdiforbedring i flere år.

»Unge og gamle har ofte en plan og vil videre til et nyt kapitel i livet. De unge har måske fået børn, og pensionisten vil gerne have en mindre bolig og måske gerne tættere på børn og børnebørn, særligt hvis man er blevet alene,« siger Niels H. Carstensen, kommunikationschef i Home. 

Selv om analysen fra home omhandler villaer, så er tendensen den samme på ejerlejligheder. Det kan ses ved, at priserne på lejligheder hurtigere tilpasses end på villaer, fordi ejerne er unge mennesker, der skal videre.