Undgå at betale for meget for din forsikring

Flere forsikringsselskaber lokker med at lette præmiebyrden ved at tilbyde månedlig betaling. Men se dig for, inden du skriver under.

Derfor er det vigtigt, at man kigger sig godt for, man skal have ny forsikring. Nogle forsikringsselskaber opkræver gebyrer på op til ti procent for at dele regningen op, og det er jo noget, der kan mærkes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De dage, hvor forsikringspræmien var én, stor, ubehagelig omgang, der skulle betales i starten af året, er ved at være fortid.

Et stigende antal forsikringsselskaber giver efterhånden mulighed for, at kunden kan vælge månedlige eller kvartalsmæssige betalinger i stedet for den årlige.

Men det er ikke ensbetydende med, man som forsikringskunde bare skal sige ja tak, hvis ens forsikringsselskab spørger, om man vil undgå den årlige præmie, lyder advarslen fra Martin Jørgensen, som er medstifter af den privatøkonomiske prissammenligningsportal Mikonomi.dk.

- Fordelen ved månedlig betaling er, at man som kunde ikke skal ud og betale i én, stor årlig portion, hvilket kan presse ens økonomi. Ulempen er dog, at det kan være forbundet med ekstraudgifter, siger Martin Jørgensen og tilføjer:

- Derfor er det vigtigt, at man kigger sig godt for. Nogle forsikringsselskaber opkræver gebyrer på op til ti procent for at dele regningen op, og det er jo noget, der kan mærkes.

Mikonomi.dk har på vegne af Ritzau Fokus undersøgt, hvilke løsninger forsikringsselskaber tilbyder på området.

Det samlede billede viser, at forsikringsselskaberne i stigende grad satser på månedlige betalingsmuligheder, men også at gebyrgribben stadig flakser over feltet.

Martin Jørgensen oplever dog, at muligheden for månedlig eller kvartalsmæssig betaling efterhånden er et vigtigt konkurrenceparameter for forsikringsselskaberne.

- Kunderne efterspørger løsningen, og det presser de selskaber, der ellers ikke har tilbudt det. Sagen er, at flere og flere kunder allerede har månedlig betaling, og det bliver andre selskaber nødt til at matche. Kunderne siger simpelthen, at det er en for stor udgift, hvis de skal skifte tilbage årlig betaling, siger Martin Jørgensen.

Hos Finanshuset i Fredensborg understreger direktøren, Kim Valentin, at månedlig betaling på ingen måder er gratis.

Dermed ikke sagt, at den privatøkonomiske rådgiver mener, at man holde sig fra af månedlig betaling, men man skal sætte det ind i et større regnestykke i ens egen økonomi.

- Der er jo grundlæggende tale om et simpelt regnestykke. Hvad er de samlede udgifter? Hvor betaler man mest eller mindst? Og så skal man indregne de udgifter, man kan have, hvis man eksempelvis har en kassekredit, man trækker på for at kunne betale en stor, årlig præmie. Den er ikke gratis, siger Kim Valentin og tilføjer:

- Hvis man omvendt allerede har pengene, så bliver det nemmere at sammenligne forsikringspriser. Men man skal huske at få alle tallene med i regnestykket - også gebyrerne.