Ulrik og Patricia pendler sammen

En fleksibel arbejdsplads samt en placering tæt ved motorvejen i Ørestad giver en gnidningsfri hverdag for pendlere fra Ringsted.

Ulrik Lynnerup Nielsen og Patricia Artigas Redondo pendler hver dag fra Ringsted til deres arbejdsplads i Ørestad. Efter 45 minutter når de frem som her fotograferet fredag den 12. juni 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Den metalgrå Skoda Octavia triller som regel ind på en af parkeringspladserne omkring Rambølls hovedkvarter i Ørestaden inden kl. ni om morgenen. Så har Ulrik og hans kone, Patricia, kørt de godt 60 kilometer fra deres lejlighed i Ringsted til deres fælles arbejdsplads.

Og som regel har Ulrik siddet bag rattet og fået klaret nogle telefonsamtaler, mens Patricia har haft mulighed for at læse og svare på dagens første mails.

Ulrik Lynnerup Nielsen er chefkonsulent i ingeniør- og konsulentkoncernen, mens spanskfødte Patricia Artigas Redondo er ingeniør. Ulrik kommer oprindeligt fra Haslev, og han valgte for omkring ti år siden at købe lejlighed i Ringsted. Få år senere flyttede Patricia fra Frederiksberg ned til Ulrik, og for halvandet år siden blev familien forøget med tvillingepiger. Og netop deres ankomst har sat gang i, at familien nu vil sætte den treværelses lejlighed til salg og begynde at kigge på hus – også i Ringsted.

»Vi bliver i Ringsted. Vi har overvejet Amager lidt for at være tættere på vores arbejdsplads. Men priserne er langt højere, og så ville vi sætte os meget stramt økonomisk. Vi kan godt lide at have luft i økonomien til blandt andet at rejse til Spanien og besøge familien,« fortæller Ulrik.

Det hører med til familiens økonomiske situation, at den både har andel i et sommerhus og har en lejlighed 100 kilometer syd for Barcelona i Spanien, som bruges under besøgene hos den spanske del af familien.

Det lægger et loft over, hvor meget familien kan købe hus for, og lige nu kigger Ulrik og Patricia på huse fra 2,5 millioner kroner og opad.

I Københavns Kommune er der ikke et stort udvalg af huse til 2,5 millioner kroner i god stand og med plads til en familie.

Men ud over at familien kan få mere hus for pengene i Ringsted, er den også glad for at bo i byen – blandt andet på grund af de gode forhold for pigerne på halvandet år, der bliver afleveret i daginstitution, inden Skodaen sætter kursen mod København.

»Vi er meget glade for børnenes institution, som er en døgninstitution. Det betyder, at vi kan aflevere dem senere og hente dem senere, og de kan også overnatte der, hvis der er behov for det,« fortæller Ulrik. Denne morgen lå køretiden på de gennemsnitlige tre kvarter – men den kan svinge fra 35 minutter i ferier til over en time på en sur mandag morgen.

Men når der i 2018 kommer en ny togforbindelse til Ringsted, kommer Skodaen sikkert på pendlerpension.

»Især hvis der kommer en bedre netforbindelse i de nye tog, så man bedre kan arbejde undervejs, kommer vi til at tage toget noget mere – især hvis der kommer gennemgående tog,« siger Ulrik.

Et fleksibelt arbejde hører også med til parrets vellykkede pendlersituation.

Patricia arbejder ofte hjemme to dage om ugen, og mødetiderne er fleksible – som på denne fredag morgen, hvor Ulrik møder en halv time senere.