Uheldig køber: »Der stank ulideligt af lig«

Køber af lejlighed i Vanløse kunne ikke forstå, at den nykøbte lejlighed lugtede. Han fandt senere ud af, at stanken stammede fra væsker fra den forrige ejers lig, der havde ligget på gulvet i flere uger. Alligevel blev en klage over ejendomsmægler afvist.

Lorens Sibbesen i lejligheden, hvor liget af den forrige beboer i lang tid spredte en ulidelig lugt. En klage over mægleren blev afvist, selv om skadeservice hos ISS havde oplyst, at stanken ikke var til at fjerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som så mange andre forældre ville selvstændig Lorens Sibbesen gerne hjælpe sin datter lidt på vej, da hun ikke længere kunne bo på sit kollegium i København.

Han fandt derfor sammen med datteren en lejlighed, hvor beliggenhed og pris passede. Samtidig lå den tæt på søsteren – Lorens’ anden datter. Lejligheden skulle ganske vist sættes lidt i stand, og ejendomsmægleren solgte den da også som et håndværkertilbud, men det var intet, som lidt knofedt og maling ikke kunne klare.

Der gik dog ikke lang tid, før Lorens Sibbesen begyndte at undre sig over, at der lugtede i lejligheden – eller rettere – stank. Underligt, for det havde der jo ikke gjort under fremvisningerne.

»Jeg kom til at tænke på, at vinduerne altid havde stået åbne under fremvisningerne. Men det havde jeg ikke tænkt nærmere over – ejendomsmægleren havde slået det hen med, at det var godt lige at få luftet lidt ud,« siger køberen Lorens Sibbesen.

Skjulte liglugten

Efterfølgende har han fundet ud af, hvorfor ejendomsmægleren var så forhippet på at åbne vinduerne under fremvisningerne – det var for at skjule lugten af lig.

En venlig beboer i opgangen fortalte nemlig Lorens Sibbesen, at den tidligere ejer – en gammel mand – havde ligget død i lejligheden i næsten seks uger og var gået i forrådnelse, inden han blev fundet.

Og når et lig rådner, begynder det at væske, og gulvet var derfor gennemvædet af ligsaft.

»Stanken var umulig at fjerne. Derfor blev jeg nødt til at rive hele gulvet op samt en dørkarm,« siger Lorens Sibbesen.

Selv om politiet havde tilkaldt ISS til at gøre rent efter liget, måtte rengøringsselskabet til sidst konkludere, at ligsaften i gulvet ikke var til at fjerne. Men det oplyste ejendomsmægleren ikke køber.

Han var ikke tilfreds med at få så mange uforudsete udgifter ud af forældrekøbet og klagede derfor til Klagenævnet for Ejendomsformidling over den behandling, han havde fået af ejendomsmægleren.

Læs også: Boligadvokat: For svært at klage

Afgørelsen er netop faldet, og Lorens Sibbesen fik ikke medhold. Ifølge ham selv hænger det sammen med formelle fodfejl, han begik i forbindelse med klagen, og usandheder fra ejendomsmægleren.

Nu overvejer Lorens Sibbesen at gå rettens vej – om end ikke andet så for princippets skyld. For han føler sig i den grad uretfærdigt behandlet af ejendomsmægleren:

»Det kan ikke være rigtigt, at det er ok at sælge en lejlighed uden at fortælle, at der har ligget et lig på gulvet i flere uger,« siger Lorens Sibbesen.

Mægler: Gå efter sælgeren

Hvis han havde været i besiddelse af den viden, han nu har, havde han ikke underskrevet købskontrakten:

»Aldrig. Min datter blev meget ked af det, da hun fandt ud af, hvad der var sket,« siger han.

Ejendomsmægler Arne Madsen, EDC i Vanløse, der solgte lejligheden til Lorens Sibbesen, afviser, at han har forholdt oplysninger for køber:

»Vi har loyalt videregivet informationerne fra sælger, som er et investeringsselskab. Derfor er der ikke noget at komme efter over for os. Der er tale om en mangelsag, som han må tage med sælgeren,« siger Arne Madsen fra EDC.

Læs også: Du har ret - men kan ikke få ret