Udviklingen på boligmarkedet holder singler uden for

Der bygges konstant nye boliger, men de egner sig ikke til singler. Det er blevet sværere at finde tag over hovedet som single, lyder det fra ejendomsmæglere og økonomer.

Singler for længst har overhalet de mere klassiske familiemønstre som den mest almindelige familie i Danmark, men alligevel så er langt de færreste boliger opført med henblik på at huse en person.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Hvis du er blevet smidt ud af hus og hjem af kæresten, så er der ifølge ejendomsmæglere og økonomer en ekstra god grund til at græde salte tårer.

For selv om der hele tiden bygges nye boliger, så er langt de færreste opført med henblik på at huse en person, skriver Børsen.

Det sker til trods for, at singler for længst har overhalet de mere klassiske familiemønstre som den mest almindelige familie i Danmark. 54 procent af landets familier består således kun af en person.

Og i København og på Frederiksberg er det tal på 69 procent, mens kun 31 procent af huse og lejligheder bebos af et par eller en familie, skriver Børsen.

»Det er et problem, som vi i særdeleshed støder på i forbindelse med nye projektboliger. Der er nogle lejligheder, som bliver meget store og dyre, og så har vi svært ved at sælge dem. Vi har en udfordring med at finde boliger til alle dem, som bor alene. De vil jo også gerne have en ny lejlighed, som er billig og nem at vedligeholde, siger Lone Bøegh Henriksen, der driver ti Home-forretninger i København, til Børsen.

Reglerne gør nemlig, at det er de færreste nyopførte boliger, der kan betales af en person alene. I København gives der eksempelvis kun byggetilladelse til nye lejlighedskomplekser, hvis boligerne gennemsnitligt er på 95 kvadratmeter.

Ifølge Børsen forklarer Københavns Kommune sig med, at flere par end tidligere vælger at bygge redde inden for kommunegrænsen, og at reglerne netop skal sikre, at der står boliger til rådighed til parrene.

Der kan dog være hjælp på vej til singlerne. I december forventer Kommuneplan 2015 at blive vedtaget på Københavns Rådhus, og det vil betyde, at reglerne om lejlighedernes størrelser kun skal gælde for tre ud af fire nybyggerier.

Ifølge forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, er det underligt, at der ikke er flere, der ser idéen i at skabe flere boliger til singlerne, skriver Børsen.

Selv om problemet umiddelbart er størst i København lige nu, så er resten af landet ved at indhente København. Flere bliver alene i resten af landet, mens det i de seneste år er status quo i København.