Udvalg: Hver tiende boligejer skal betale mere skat

Torsdag formiddag præsenterede regeringens eksterne ekspertudvalg sit oplæg til et nyt ejendomsvurderingssystem. Udvalget spår, at ejendomsvurderingerne i gennemsnit vil stige med 9,3 pct.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udvalget, anført af formand Peter Engberg Jensen, vurderer, at ejendomsvurderingerne i gennemsnit vil stige med 9,3 procent i den ny model, hvilket kommer til at ramme en ud af ti boligejere. Der er dog ingen grund til, at boligejerne beklager sig højlydt over den ændring.

»Der er ikke noget, der tyder på, at Skat generelt har vurderet ejendomme for højt, snarere tværtimod,« skriver udvalget i sin rapport og tilføjer:

»Skat har af forsigtighedsgrunde reduceret alle vurderinger med fem procent. Blandt andet derfor vil ejendomsvurderinger i gennemsnit stige med 9,3 procent med en ny model«.

Der er ikke lagt op til, at vurderingssystemet skal ændres markant. Udspillet handler nærmere om, hvordan man teknisk set rammer de faktiske handelsværdier bedre end med det gamle system.

Skats tidligere system fejlvurderede ifølge Rigsrevisionen tre ud af fire boliger. Det skal ifølge Peter Engberg Jensen gøres bedre, men man kan kun reducere usikkerheden - ikke fjerne den.

»Det er »Mission Impossible«, hvis man tror, man kan ramme den pris, som to personer efterfølgende vil handle huset til,« siger han.