Udsigt til hotelbyggeri som aldrig før i København

Antallet af hotelværelser vil ifølge en analyse blive udvidet med 50 procent i løbet af få år. Det er blandt andet kontorejendomme i Købmagergade og på Kgs. Nytorv, der står til at blive bygget om til hoteller.

Købmagergade 44-46, som tidligere har huset universitetslokaler, og som statens ejendomsselskab Freja netop har sat til salg, kan meget vel blive bygget om til hotel. Fold sammen
Læs mere

Du synes måske, at der er bygget hoteller her og der og alle vegne i København de seneste år. Men som amerikanerne siger: You ain’t seen nothing yet.

Ifølge en analyse fra erhvervsmægleren Colliers er der således udsigt til, at den københavnske hotelkapacitet vil blive udvidet med 50 procent allerede i 2025, altså om otte år.Colliers opgør, at der i dag er 20.790 hotelværelser i København. Der er allerede planlagt 5.656 nye værelser, der vil blive opført inden 2021, men cirka lige så mange flere er altså på tegnebrættet til de følgende år.

»I løbet af de seneste to-tre år har vi haft en kraftig vækst i antal turister og forretningsfolk fra både ind- og udland. Det er hotellernes primære kundegrupper, og derfor ser vi en øget interesse fra investorer i markedet for attraktive, geografiske placeringer. Jeg oplever særlig stor interesse for København, men også i byer ude i landet som Esbjerg, Vejle, Odense, Aalborg og Aarhus sker der mange spændende ting på hotelmarkedet,« udtaler erhvervsmægler og hotelekspert Frans Barkler fra Colliers.Det er blandt andet eksisterende kontorejendomme, der vil blive ombygget til hoteller. Der er for eksempel fremskredne planer om den slags på Købmagergade og endda på Kgs. Nytorv. Desuden planlægger både Arp-Hansen og Scandic nybyggerier på Kalvebod Brygge, og også Valby er i investorernes kikkert.

»Et hotel med den rigtige placering er en attraktiv investering for pensionskasserne, fordi der arbejdes med lange lejekontrakter og meget store likvide, internationale lejere. Dem, der kan udnytte afskrivningerne, får desuden et spændende cash flow. Men vi har endnu til gode at se internationale hotel-investorer, som arbejder mere konsekvent med hoteller som aktiver med management og omsætningsbaserede kontrakter,« udtaler Frans Barkler.