Udsigt til brandbeskatning af pensionister

Enlige pensionister kan se frem til en solid beskatning, når de sociale ydelser i stigende grad trækkes fra pensionen.

Pensionskasserne holder sig tilbage med at tilbyde den nye alderspension til sine medlemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACOB LANGVAD NILSSON

De danske pensionskasser er meget langsomme med at få tilbudt den nye alderspension til sine medlemmer. På den måde tvinger pensionskasserne medlemmerne til at spare op i nogle produkter, hvor stort set hele udbetalingen bliver ædt op af staten. Det skriver Dagbladet Børsen.

Beregninger fra Danica Pension viser, at enlige lavtlønnede pensionister kan få en beskatning på helt op til 100 pct. af deres sidst udbetalte pensionskrone. Den hårde beskatning kommer, fordi der ved udbetalingerne af ratepensioner og livsvarige pensioner i stigende grad vil ske en modregning i sociale ydelser som eksempelvis boligydelse, varmetillæg og ældrecheck.

Et alternativ kan være at bruge den nye alderspension, der afløser kapitalpensionen. Indbetalinger til alderspensionen er ikke fradragsberettiget, men udbetalingerne er heller ikke skattepligtige og der er ingen modregning i andre offentlige ydelser.

I de to store fagforbund FTF og FOA forventer man, at pensionskasserne sætter aldersopsparingen på hylderne.

Hvis alderspensionen bliver udbredt står pensionsselskaberne og pensionskasserne til at tabe en betydelig omsætning, fordi de manglende fradrag for indbetalingerne til pensionen giver pensionsselskaberne færre penge at arbejde med.