Udbudt til 37 millioner: Så meget blev OL-heltens vandkantsvilla solgt for

Foto: Lützau.
Læs mere
Fold sammen

Med sine præstationer på havet skrev han sig ind i dansk sportshistorie. Og med vandet som centrum i det professionelle virke var hans hjems beliggenhed noget nær perfekt.
For fra 1957 og frem til sin død boede OL-helten Paul Elvstrøm i en stor Hellerup-villa direkte ud til havet - og i den spæde sommer satte boet efter ham så pragtvillaen til salg.

Prisen blev sat til 37 millioner kroner, men for at kunne pille huset af nettet efter blot 65 dage, måtte der et afslag til. Således viser tinglysningen ifølge Boliga Kendte, at prisen endte på 31,5 millioner kroner. Liebhavermægleren bag lynsalget, Kristian Lützau, bekræfter handlen, men har ikke kommentarer til den.

På trods af de høje beløb venter der en renoveringsopgave for de nye ejere. Ejendommen har senest været hjem for tre generationer, så den skal - måske - samles til et helt hjem igen - ligesom den ifølge salgsopstillingen trænger til en "gennemgribende istandsættelse".

Men når væggene er pudset, gulvene afhøvlet og køkken skiftet ud, vil de nye ejere kunne leve i en bolig med masser af klassisk liebhaveri; for eksempel en stor spisestue og en stue med udgang til terrassen og haven.

Badebro og plads

Der er dog ikke alene den megen plads inden for de hvide mure - helt præcist 200 kvadratmeter - der trak prisen op. Beliggenheden har nok også hjulpet til at få cifrene til at stige.

Grunden ligger direkte ud til Øresund, og der er badebro til ejendommen. Ligesom selve adressen i salgsopstillingen blev beskrevet som en af bydelens "mest eftertragtede".

Paul Elvstrøm vandt i løbet af sine sejler-karriere fire OL-guldmedaljer, og så blev han verdensmester hele 13 gange. Han blev i 1983 tildelt den olympiske orden i bronze, og to år senere blev han ridder af Dannebrogsordenen.

Se alle billederne af villaen her