Udbuddet af boliger til salg fald i december

Fra november til december faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,1 pct., og udbuddet af ejerlejligheder faldt med 2,9 pct. på landsplan. Udbuddet af sommerhuse faldt med 3,3 pct.

Udbuddet af villaer og rækkehuse var 5,3 pct. under niveauet fra december 2014, og alle regioner oplevede fald i udbuddet af villaer og rækkehuse det seneste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

- Det er helt normalt, at udbuddet falder i december. Sidste år faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,9 pct. i december, og udbuddet af ejerlejligheder faldt med 5,5 pct. Så selv om faldet virker voldsomt i år, var det større sidste år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udbuddet af villaer og rækkehuse var 5,3 pct. under niveauet fra december 2014, og alle regioner oplevede fald i udbuddet af villaer og rækkehuse det seneste år.

Selv om udbuddet af ejerlejligheder faldt i december, lå det stadig 2,8 pct. højere end i december 2014. I Region Hovedstaden lå udbuddet af ejerlejligheder hele 12,1 pct. højere i december 2015 end i december 2014.

- Mulighederne for at finde en lejlighed til salg selv i hovedstaden er slet ikke så ringe. Rigtig mange sætter deres lejlighed til salg, fordi markedet er gunstigt, så hvis man ellers kan og vil betale prisen, så er der lejligheder at få, siger Birgit Daetz.

Udbuddet af sommerhuse er derimod på niveau med 2014.