Tyve sætter spionudstyr i hæveautomater

Avancerede forsøg på at aflure pinkoder og magnetstriber for senere at misbruge oplysningerne på falske betalingskort.

Tjek dit kontoudtog - måske er dit kreditkort blevet misbrugt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Brian Bergmann

Pengeinstituttet Nordea opdagede mandag morgen i denne uge spionudstyr i to hæveautomater uden for sine afdelinger på Østergade i Helsinge og Jernbanegade i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var i går ikke muligt at få oplyst, om brugere af pengeautomaten i Frederikssund har en ekstra grund til at tjekke deres bankkonti hurtigst muligt. I Helsinge havde de indtil videre ukendte gerningsmænd dog ikke held med deres forehavende.

 

Tidligere på sommeren blev en række hæveautomater i Ringsted og København også udsat for spionudstyr. Fem rumænere sidder fængslet i sagen, som efterforskes bag dobbeltlukkede døre af Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Nationalt Efterforskningscenter og Københavns Politi.

- Over tusinde kort er blevet afluret. Vi kender ikke omfanget af beløbet, der er svindlet for, men det er en meget omfattende sag, siger Jens Møller, ledende efterforsker i sagen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Også Nordea og PBS er inddraget i efterforskningen og fra kommunikationsrådgiver i PBS, Pernille Kylling, lyder der klare råd til dankortkunderne.

- Som almindelig kunde skal man altid tjekke sin netbank eller kontoudtog jævnligt, og hvis der er transaktioner eller posteringer, man ikke kan genkende, så skal man kontakte sin bank, og hvis man ikke selv har udført disse transaktioner, så bliver man holdt skadesløs, siger Pernille Kylling og minder desuden om altid at beskytte sin pinkode, når man taster den.

Nordsjællands Politi efterforsker de aktuelle tilfælde i Frederikssund og Helsinge.