Tyske turister sørger for ny rekordudlejning af feriehuse

Der blev foretaget 18,8 millioner overnatninger i lejede danske feriehuse. Tyskerne står for over halvdelen.

»Vi skal blive langt bedre til at sælge Danmark til tyskerne. Eksempelvis har vi ikke særlig godt fat i borgerne i Nordrhein-Westfalen, som er Tysklands folkerigeste delstat.« siger fagleder Sune K. Jensen fra Dansk Industri Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskerne er flittige gæster ved de danske strande, og det er også hovedsageligt dem, der lejer feriehuse herhjemme.

Det viser tal fra Danmarks Statistik over feriehusudlejningen i 2016. De opgør det samlede antal feriehusovernatninger i løbet af året til 18,8 millioner.

Dermed er der tale om en fremgang i forhold til 2015 på 7,8 procent, og samtidig er den hidtidige rekord fra 1993 slået.

Og selv om antallet af danske overnatninger er øget med fem procent til 4,6 millioner, så er det tyskerne, der trækker læsset.

12,1 millioner overnatninger blev foretaget af gæster fra Tyskland, hvilket er en fremgang på næsten 10 procent.

Dermed har tyskerne stået for omkring 75 procent af fremgangen, men faktisk er der potentiale for et endnu større rykind af tyskere.

Dansk Industri påpeger, at vi fortsat er omkring tre millioner overnatninger bagud sammenlignet med antallet af tyske overnattende i begyndelsen af 90'erne.

»Vi skal blive langt bedre til at sælge Danmark til tyskerne. Eksempelvis har vi ikke særlig godt fat i borgerne i Nordrhein-Westfalen, som er Tysklands folkerigeste delstat.«

»Tyskere fra Nordrhein-Westfalen kører gerne op til den tyske Østersø- og Nordsøkyst, men stopper desværre inden den dansk-tyske grænse,« siger fagleder Sune K. Jensen fra Dansk Industri.

Dansk Industri mener, at der potentielt kan hentes en halv milliard kroner i ekstra turismeindtægter, hvis man får borgerne fra Nordrhein-Westfalen overbevist om Danmarks fortræffeligheder.