Tvangsauktion: Så meget blev der budt på Danmarks dyreste hus

Når et palæ ligger på strandvejen i Vedbæk direkte til havet, kvadratmeterne tæller mere end 1.200, og det i øvrigt tidligere har kunnet bryste sig af at være Danmarks dyrest udbudte hus, så må der blive budt høje millionbeløb, når det går på tvang.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

33 millioner kr. er mange penge for en ejendom. Det kan de fleste nok blive enige om ganske hurtigt.

Men når matriklen ligger på strandvejen i Vedbæk direkte til havet, kvadratmeterne tæller mere end 1.200, og det i øvrigt tidligere har kunnet bryste sig af at være Danmarks dyrest udbudte hus, kan det høje millionbeløb hurtigt blegne.

De 33 millioner kr. er nemlig, hvad der blev budt, da Danmarks  dyrest udbudte ejendom, Rosenlund, første gang blev behandlet på tvangsauktion i slutningen af april, skriver boligsiden Boliga.

Tidligere har ejendommen været udbudt til salg med en prismærkat på hele 120 millioner kr., senest hed prisen, som sælger forsøgte at få for ejendommen dog "bare" 100 millioner kr.

Priser, der omgående ville kunne have indbragt luksushuset en rekordplacering helt i toppen af listen over landets vildeste hushandler.

Men selvom 33 millioner kr. er nok til at få de flestes bankrådgivere til at gnide sig i øjnene og grine utopisk, så placerer det blot højdespringer-villaen på en andenplads over årets dyreste villa-handler.

Michael Laudrup og fruen Siw Laudrup kunne nemlig tidligere på året fejre, at deres strandvejs-hjem lidt længere oppe af strandvejen var blevet solgt til 34 millioner kr.

Stadig mulighed for rekord

Ejendommen skal dog - som mange andre tvangsauktionerede ejendomme - endnu en gang under hammeren på det, som fogedretten kalder 2. auktion.

Denne afholdes ifølge sitet itvang.dk, der annoncerer begærede tvangsauktioner, den 31. maj ved Retten i Lyngby.

Her har interesserede købere med pengepungen i orden atter mulighed for at byde på villa-kolossen.

Kongen af strandvejen

Ejendommen var i en tid beboet af selveste Kongen af Strandvejen, milliardæren Stig Husted Andersen, der ejede flere ekstravagante ejendomme rundt i landet.

Boet efter Husted-Andersen solgte ifølge Boliga ejendommen med den over 12.000 kvadratmeter store grund til et investeringsselskab, der kom med en plan om at tilføre nyt liv til matriklen.

Det blev i form af muligheden for at opføre fire moderne arkitekttegnede villaer på grunden, der ligger cirka 25 minutters kørsel fra København på en grund direkte ud til Øresund.

En udstykning man angiveligt kunne købe sig fri af, men som kommunen i en lokalplan for matriklen har godkendt.

På anden tvangsauktion bliver det derfor - ligesom på den første auktion - muligt både at byde på én af matriklerne særskilt eller samlet på hele grunden.

Buddene eller buddet, der i sidste ende indbringer mest til panthaverne, vinder tvangsauktionen.

Se og læs mere om ejendommen og tvangsauktionen her