Tusinder af danskere har fået historiske pensionsklø

Kunderne i AP Pension har fået historisk meget baghjul i 2015.

- Vi har faktisk leveret gode afkast i 2015 internationalt set, men bare ikke i forhold til vores konkurrenter, fordi vi har fravalgt danske aktier, siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danica Pension og SEB Pension ligger også i bund i disciplinen at skaffe kunderne det bedste afkast. Det viser den første beregning af afkastene i 2015 i de moderne markedsrenteprodukter, som langt de fleste danskere har i dag. Det skriver Finans.

Ifølge en pensionsekspert har forskellen mellem top og bund aldrig været større, og det betyder, at en gennemsnitskunde i AP Pension med en opsparing på 1 mio. kr. i et markedsrenteprodukt har mistet omkring 60.000 kr. alene i 2015.

- Det merafkast, som PFA har leveret til kunderne, er mange milliarder kroner værd, fordi det bliver forrentet år efter år, frem til kunden går på pension, siger Jørgen Svendsen, aktuar og administrerende direktør i pensionsmæglerselskabet AFPR.

AP Pensions øverste chef erkender, at 2015 har været et annus horribilis.

- Vi har faktisk leveret gode afkast i 2015 internationalt set, men bare ikke i forhold til vores konkurrenter, fordi vi har fravalgt danske aktier, siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension.

PFA Pension spillede sidste år på stort set alle de rigtige heste.

- Helt konkret har vi eksempelvis ramt dollaren rigtigt, og vi har også formået at undgå uroen i udviklingslandene, siger Allan Polack, administrerende direktør i PFA Pension.

På tre års sigt ligger Nordea Liv & Pension i top med et gennemsnitligt årligt afkast på 11,5 pct., mens Danica Pension er på sidstepladsen med et afkast på 7,6 pct. om året.