Tryg: Folk ringer fortsat ind med skader efter Urd

Tryg er onsdag eftermiddag oppe på 1000 anmeldte skader fra forsikringsselskabets kunder mod 300 tirsdag eftermiddags og 600 onsdag morgen. Det fortæller Tanja Frederiksen, der er pressechef hos Tryg, til Ritzau Finans.

Foto: Claus Bech. Stormen Urd ramte Roskilde. Kystsikring ved Roskilde Fjord. Tirsdag den 27. december 2016.. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Og billedet er fortsat, at det især er mindre skader, som folk melder ind til forsikringsselskabet efter stormen Urd, der blæste sig gennem landet mandag og tirsdag.

»Det er trampoliner, der er blæst ind til naboen og har ødelagt noget, der er træer, der er væltet ned over biler, væltede flagstænger, tagsten, der er blæst af, og noget af det vildeste har været et tag, der er blæst af et udhus. Men uanset størrelsen på anmeldte skader, så er det noget, vi som forsikringsselskab skal kunne klare,« siger Tanja Frederiksen.

Hun regner med, at langt de fleste har fået anmeldt deres skade nu - og historisk set anmelder 90-95 pct. af kunderne deres skader i løbet af den første uge efter en storm.

URD I FAMILIE MED DAGMAR OG EGON

»De to første dage giver et godt billede af, hvor store skaderne efter en storm er. Og Urd er på størrelse med tvillingestormene Dagmar og Egon, der samlet gav 2000 anmeldte skader hos os,« siger Tanja Frederiksen.

Det er især i Nordjylland, at stormen har hærget. Og omkring en fjerdedel af skaderne er i det område.

Sammenligner man Urd med tidligere års storme, så er det en noget mindre en af slagsen. Eksempelvis sidste års storm Gorm resulterede i 2000 anmeldte skader hos Tryg, hvoraf de 900 kom på den første dag.

Stormene Bodil og Allan i 2013 var af en helt anden kaliber.

»For os alene betød det 45.000 skadesanmeldelser og erstatninger for omkring 900 mio. kr. Vi sidder på 20 pct. af markedet - og så kan man jo gange op,« siger Trygs pressechef.

Stormrådet traf tirsdag afgørelse om, at en række områder var ramt af stormflod i kølvandet på Urd. Og det betyder, at rådet går ind og dækker en række skader. I 2015 var der stormflod to gange i januar og i november. Det resulterede i 123 anmeldelser til Stormrådet - og udgifterne til de hændelser landede på udbetalinger på omkring 12 mio. kr.

»Det er dejligt for vores kunder i eksempelvis Jyllinge, at de nu bliver dækket af Stormrådet, hvis de har fået vand ind i huset«, påpeger Tanja Frederiksen.