Tre ud af fire har tjent på hussalget i år

Hussælgere i hovedstaden sælger oftest til en højere pris, end de selv har givet for huset.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er god chance for, at du har scoret en gevinst, hvis du har solgt en villa eller et rækkehus i 2016.

Tre ud af fire hussælgere har ifølge tal fra boligportalen Boliga solgt deres hus til en højere pris, end de i sin tid betalte for samme bolig.

Flest sælgere kan være tilfredse i Region Hovedstaden, hvor 85 procent af alle solgte huse i 2016 er solgt med gevinst - og i Hellerup, Gentofte og Lyngby har champagnepropperne sikkert faret ekstra vidt omkring. Her er samtlige huse således solgt med gevinst.

Midtjylland og Nordjylland følger trop

Antallet af succeshistorier har været en smule færre i Midtjylland og Nordjylland, hvor 76 procent af sælgerne har formået at få mere for huset, end de selv gav for det

I Nordjylland er det især Aalborg, der trækker regionens gennemsnit op, mens sælgerne i Aarhus-forstæderne Risskov og Lystrup sammen med Skanderborg og Herning oftest er kommet ud med mere end blot skindet på næsen i Midtjylland.

Fortjenesten kan skyldes, at nogle huse er købt for mange år siden og derfor er steget i pris, men ifølge Brian Petersen, der er indehaver af Danbolig i Skanderborg, er det ikke hele forklaringen.

»Omsætningshastigheden i nogle områder i Skanderborg er ret høj, så det er ikke alle, der bor i det samme hus så længe,« siger han til Boliga og kommer med sit bud på en årsag til succesen i den østjyske by.

»Folk vil rigtigt gerne flytte til Skanderborg på grund af vores fantastiske infrastruktur, beliggenhed i forhold til Aarhus og vores natur. Vi er ikke bekymrede for, om vi kan sælge huse,« siger Brian Petersen.

91 procent af husene i Skanderborg er solgt med fortjeneste i 2016 - til gengæld har sælgere i Grenaa, Frederikshavn og Ikast kun tjent penge i omkring 60 procent af hushandlerne.

Sjælland i bund

Odense SV er eneste postdistrikt uden for hovedstadsområdet, hvor samtlige sælgere har plus på boligkontoen, og det hæver gennemsnittet for resten af Region Syddanmark, hvor syv ud af ti har solgt dyrere, end de har købt.

Desværre for sælgerne i Region Sjælland lykkedes det blot 67 procent af hussælgerne at få gevinst på deres hus. Og det til trods for at byer tæt på hovedstadsområdet som Greve, Tåstrup og Roskilde trak gennemsnittet i den rigtige retning.

Du kan se, hvor stor en procentdel af hussælgerne i dit område der har solgt med fortjeneste i 2016 her.

LÆS MERE