Tre gange så dyrt: Her er Danmarks billigste sommerhus-område

Skal der også blive råd til at købe jordbær og nye kartofler fra boderne i vejkanten, is på havnen og måske en ny hængekøje til skyggepletten i haven, så kan det godt betale sig at udvide boligsøgefeltet, når sommerhusjagten sættes ind.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der er nemlig kæmpe stor forskel på sommerhuspriserne afhængigt af, hvilken vej GPS'en guider.

Køber man sit nye sommerhus i den vestjyske by Hemmet, der ligger ud til Ringkøbing Fjord, får man nemlig fritidskvadratmeterne for en tredjedel af, hvad man skal betale i Sjællands guld-enklave, Hornbæk.

Det viser en opgørelse som Boliga.dk har lavet over salgskvadratmeterpriserne på sommerhuse handlet i første kvartal i år.*

Hemmet er således med en kvadratmeterpris på 9.677 kr. det billigste sted i landet at købe sommerhus. Prisen svarer nemlig til, at et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter i den vestjyske by  er handlet for ca. 774.000 kr. i første kvartal.

Mens et sommerhus på samme størrelse med en beliggenhed i Hornbæk blev solgt for knap 2,5 millioner kr. i årets første måneder.

Det gør byen på nordkysten til det sted i Danmark, hvor de hidtil dyreste sommerhuse i år har skiftet ejere.

Alternativer til dyre ferieområder

Med en kvadratmeterpris på under 10.000 kr., og en afstand på bare 25 minutters kørsel til det attraktive ferieområde Henne, kan Hemmet måske være det budgetvenlige alternativ til vestkyst-området.

Henne er nemlig sammen med næsten-naboerne i Ringkøbing og Blåvand blandt de steder, hvor årets sommerhushandler er indgået til nogle af landets højeste priser på helt oppe mellem 18.000 og 22.000 kr., skriver Boliga.dk.

Også til de bekostelige Nordsjælland-postnumre kan man finde et alternativ, der ikke kræver, at man helt forlader Nordsjælland.

For mens sommerhusene i Hornbæk, Vejby, Græsted og Gilleleje - der alle ligger på Sjællands gyldne nordkyst - er blevet solgt til priser over 18.000 kr. pr. kvadratmeter, er sommerhusene i Jægerspris gået for helt andre beløb.

I byen - der ligger midt mellem Isefjorden og Roskilde Fjord -  blev sommerhusene i første kvartal således blot handlet til 10.416 kr. pr. kvadratmeter.

Se hvad sommerhusene i dit foretrukne område er handlet for her

*Der er kun medtaget postdistrikter, hvor der minimum er foretaget 20 sommerhushandler.