Topdanmark byder If indenfor i bestyrelsen

Topdanmark lukker storaktionæren If ind i bestyrelsen med lovning om uændret strategi. Samtidig ser Topdanmark et øget fokus på priserne i 2014.

Forsikringsselskabet Topdanmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ligner første skridt til en overtagelse, når det finske forsikringsselskab If, der er storaktionær i Topdanmark, nu træder ind i Topdanmark-bestyrelsen, men begge parter afviser, at det får betydning for den fremtidige strategi, eller at en fusion er på vej.

I forbindelse med tirsdagens offentliggørelse af årsregnskabet i Topdanmark lagde bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen op til, at Ifs adm. direktør, Torbjörn Magnusson, vælges ind i bestyrelsen, men han slog samtidig fast, at det sker uden betænkeligheder, og at forretningen fortsætter som hidtil.

Det samme siger Torbjörn Magnusson selv om den fremtidige indflydelse i bestyrelsen.

»Som alle ved, er If en stor aktionær i Topdanmark, og vi mener, at Topdanmark er et fantastisk selskab med en strategi, som vi deler og synes vældigt godt om i If. Når man er en stor aktionær, er det også naturligt, at man deltager i bestyrelsesarbejdet,« siger han.Hvad vil du ændre?

»Vi synes som sagt rigtig godt om strategien i Topdanmark, så der er ikke nogen ting, som jeg vil forandre.« Er dette starten på et tættere partnerskab mellem If og Topdanmark?

»Nej, det er der ingen planer om.«

Heller ikke Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, ser de store ændringer på den korte bane.

»Ejerskabet er så gammelt nu, at parterne godt kan se, at det her er en dans, men bestemt ikke nogen kinddans. Og derfor kan man godt tillade, at If kommer ind og får indflydelse. Det var noget andet, hvis Topdanmark havde en fjendtlig fornemmelse af, at If med den her post ville søge at overtage Topdanmark hen over det næste halve år, men det tror jeg slet ikke ligger i det her. Så havde bestyrelsen ikke anbefalet det,« siger han.

Dermed er det business as usual for Topdanmark, der i 2013 blev ramt af de to storme, Allan og Bodil, men som alligevel leverer en bundlinje, der er knap 100 mio. kr. større end analytikernes forventning.

Stormene har ifølge adm. direktør Christian Sagild primært betydet et øget fokus på processerne omkring skadesbehandlingen i sådanne situationer, mens det på den økonomiske side giver selskabet en udgift på 330 mio. kr. og formentlig lidt dyrere genforsikring fremover.

»Vi skal genforhandle vores genforsikringskontrakt på denne type katastrofedækninger 1. juli i år. Jeg ved, at der er nogen, der har genforhandlet 1. januar i år, og de har oplevet nogle prisstigninger, så det vil vi antageligt også. Men det er ikke noget, der får os til at hæve priserne på forsikringerne. Vi har ikke nogen generelle præmiestigninger i skuffen,« siger Christian Sagild, der dog er klar med en række selektive præmieforhøjelser.

Således vil omkring ti til 15 pct. af Topdanmark-kunderne inden længe få en præmiestigning på indboforsikringen, hvilket ifølge direktøren skyldes, at på trods af at antallet af tyverier falder, stjæles der for større og større værdier pr. tyveri., og derfor afspejler prisen ikke risikoen.

Ellers forventer Christian Sagild fortsat stigende toplinje, hvor blandt andet en henvisningsaftale med Danske Bank har givet mange nye kunder, hvilket forventes at fortsætte i 2014. Han forventer også en øget kamp på priserne i kraft af, at nye spillere er kommet på markedet.