Top og bund: Så mange boliger begæres på tvang i din by

Antallet af begærede tvangsauktioner er tæt på halveret i løbet af de seneste fem år. Men selvom nogle kommuner har reduceret antallet af tvangsauktioner markant, lægger de fortsat jord til et højere antal tvangsauktioner end før finanskrisen ramte.

Sammenlagt er det182 ejendomme, der i årets første seks måneder er begæret på tvang i de tre kommuner, mod 336 i samme periode for fem år siden og 99 for ti år siden, oplyser Boliga. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

I løbet af de seneste fem år er antallet af tvangsauktioner tæt på halveret - og særligt København, Slagelse, Næstved, Lolland og Odense har noget at fejre.

Det skriver Boliga.dk.

De fem kommuner har nemlig haft de største fald i antallet af tvangsauktioner*, hvis man sammenligner årets første seks måneder med samme periode for fem år siden.

I starten af 2012 blev der således begæret 172 boliger på tvang i Københavns kommune, mens det tal i dette års første halvdel var faldet til 27. I samme periode har Slagelse ændret antallet af begærede tvangsauktioner fra 106 til 40, mens Næstved, Lolland og Odense har reduceret deres andel med henholdsvis 55, 53 og 51 tvangsauktioner.

»Da boligmarkedet faldt under krisen, medførte det mange tvangsauktioner. Det kan vi tydeligt se i årene 2010, 2011 og 2012. Efter krisen er der kommet en større forsigtighed på markedet, hvor bankerne og kreditforeningerne er blevet mere påpasselige med deres kreditvurderinger, og derfor falder antallet af begærede tvangsauktioner også«, siger Trine Peters, der er afdelingschef for Tvangsauktioner.dk.

Lolland, Guldborgsund og Næstved må dog sande, at selvom de er blandt de kommuner, der har reduceret antallet af tvangsauktioner allermest, er det fortsat de steder i landet, hvor flest huse bliver begæret på tvang.

Sammenlagt er det således 182 ejendomme, der i årets første seks måneder er begæret på tvang i de tre kommuner, mod 336 i samme periode for fem år siden og 99 for ti år siden, oplyser Boliga.

Vestegnen har første halvårs laveste antal tvangsauktioner

I Københavns vestlige forstæder: Glostrup, Vallensbæk og Ishøj er antallet af tvangsauktioner faldet til samme niveau som inden finanskrisen begyndte at kræve ofre på boligmarkedet.

Dermed er de tre nabokommuner de steder i Danmark, der havde det laveste antal tvangsauktioner i første halvår af 2016, hvor der bare blev begæret ét hus i hver af de tre kommuner på tvang.

Her kan du se, hvor mange boliger der begæres på tvang i din by

*Boliga har sammenlignet antallet af boliger, der er blevet begæret på tvang i første halvår hvert år de seneste ti år fordelt på Danmarks 98 kommuner.