Top 10: Liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst

Mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland ligger landets suverænt dyreste sommerhuse. Er du klar til at smide et stort millionbeløb efter en nyt sommerresidens, er der her garanti for ren liebhaver-luksus.

Sommerhus. Foto: Ejendomsmælger Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kyststrækningen mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland er stedet, hvor Danmarks dyreste sommerhuse bliver handlet. Her er panorama-vue over Øresund og Kattegat. Flere hundrede kvadratmeter huse med vinkældre, luksusbadeværelser, tennisbane, pejs og store overdækkede terrasser.

Det skriver boligportalen Boliga.dk.

Nogle har det hele, og andre ligger bare det helt rigtige sted.

»Det er en klassisk strækning mellem Tisvildeleje og Hornbæk, hvor mange fra København vælger at købe. Selvfølgelig er det på grund af stranden og naturen, men også fordi den korte afstand til byen giver liv. Det er nemt at komme dertil, også for folk, der ikke har et sommerhus i området,« siger ejendomsmægler John Larsen, der er medindehaver af DanBolig Hornbæk, til Boliga.

Når man taler om rette steder at investere sommerhus-millionerne, kommer man næppe udenom den eksklusive Kystvej i Hornbæk. Det er her Danmarks dyreste sommerhus ifølge Boliga.dk er til salg netop nu. Og det er her, prisrekorden på et sommerhus blev slået i 2008, da 472 kvadratmeter blev solgt for 36 millioner kr.

For øjeblikket er der otte sommerhuse officielt til salg på Kystvej. Bare to af disse til en pris under 12 millioner kr.

»Kystvej er en af Danmarks første sommerhusudstykninger. I 1890'erne og 1900 blev der bygget arkitekttegnede sommerhuse her, som nærmest var kopier af helårsboligerne - man ville ikke mangle noget - og derfor var det kun de rigeste af de rigeste, der havde råd til at bo der,« siger Lars Bjørn Madsen til Boliga.

Han er arkivleder og museumsinspektør på Helsingør Kommunes Museer og forfatter til flere bøger om Nordsjælland.

»Mens ejendomsskatterne har fået mange til at udstykke, har man på Kystvej haft råd til at bevare de store grunde, der giver området den helt specielle sommerfølelse med marehalm og strandroser. På den måde har vejen bevaret sin karakter af rigmandskvarter og minder ikke om en provinsby - som mange andre steder af Hornbæk gør i dag.«

Her er Danmarks ti dyreste sommerhuse til salg netop nu

10. Boholmsvej, Gilleleje - 16.000.000 kr.

En tennisbane i haven. Et stråtækt udsigtstårn indrettet som gæstehus. Dobbelt garage. 10 værelser - og i alt 215 kvadratmeter bolig. Det er blandt de ting, der følger med i det tocifrede millionbeløb man ifølge Boliga må slippe, hvis man vil tilbringe sommeren i dette sommerhus, der fornylig kom til salg.

Sommerhuset ligger ikke i første række til vandet, men ifølge ejendomsmægleren er der direkte adgang til stranden. Kvadratmeterprisen er 220 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Gilleleje.

Se sommerhuset her

9. Store Orebjergvej, Rågeleje (Vejby) - 17.500.000 kr.

Sommerhuset fordeler sig på to plan og en kælder. Og på de 278 kvadratmeter får man ni værelser. Der er panoramaudsigt over Kattegat fra huset, der også har direkte adgang til stranden.

Kvadratmeterprisen er 154 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Vejby.

Se sommerhuset her

8. Hulerødvej, Dronningmølle, 18.000.000 kr.

Dette er et projektsalg - hvor der opføres et 250 kvadratmeter stort hus i to plan. Ejeren har selv mulighed for at få indflydelse på indretningen af huset, der ligger på en grund, hvor der er udsigt til Dronningmølle Å og Kattegat.

Kvadratmeterprisen er 180 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Dronningmølle, oplyser Boliga.

Se sommerhuset her

7. Bauersvej, Gilleleje, 18.500.000 kr.

Dette stråtækte sommerhus ligger på en bakketop med egen nedgang til privat strand. Huset er renoveret i 2009 og har foruden de 240 beboelseskvadratmeter 125 kvadratmeter kælder. I godt to år har der stået til salg på sommerhuset.

Kvadratmeterprisen er 233 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Gilleleje.

Se sommerhuset her

6. Hans Olriks Vej, Tisvildeleje, 19.800.000 kr.

Sommerhuset er fra 1898 og ligger 200 meter fra hovedgaden i Tisvilde. Ifølge mægleren er huset et af de ældste sommerhuse i området, og der er gjort meget ud af, at bevare den 138-kvadratmeter store villas oprindelige stil, da huset blev renoveret i år 2000.

Kvadratmeterprisen er 255 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Tisvildeleje.

Se sommerhuset her

5. Kystvej, Hornbæk, 19.800.000 kr.

For enden af en af Danmarks mest eksklusive sommerhusveje ligger dette 247 kvadratmeter store fritidshus. Fra terrassen er der direkte adgang til stranden, og bagom huset findes skoven. Huset, der aldrig før har været udbudt til salg, er fra 1916 og er opført i gule mursten.

Kvadratmeterprisen er 117 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Hornbæk.

Se sommerhuset her

4. Ellebakkevej, Ålsgårde, 20.000.000 kr.

Højt beliggende på en skrænt har dette 223 kvadratmeter store sommerhus udsigt over Øresund og til Sverige i det fjerne. Huset fordeler sig på to plan og en kælder og ligger på en grund, der er 8. 699 kvadratmeter stor. Denne forventes ifølge ejendomsmægleren at kunne udstykkes i syv matrikler.

Kvadratmeterprisen er 60 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Ålsgårde.

Se sommerhuset her

3. Store Orebjergvej, Rågeleje (Vejby), 22.000.000 kr.

Af det oprindelige sommerhus fra 1941 står der i dag kun fundamentet tilbage. I 2003 blev der nemlig bygget et nyt hus herpå. Hovedhuset er 281 kvadratmeter og udover det, knytter der sig også en kælder og et anneks til ejendommen. Sommerhuset ligger på en skrænt, hvorfra der er udsigt over Kattegat.

Kvadratmeterprisen er 181 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Vejby.

Se sommerhuset her

2. Kystvej, Hornbæk, 25.000.000 kr.

Sommerhuset, der ligger på en af Danmarks mest eksklusive fritidsadresser i det nordsjællandske, er fra 1906, hvorfra stilen er forsøgt bevaret. På de 253 kvadratmeter får man blandt andet det oprindelige plankegulv, pejs og udestue, hvorfra der er udsigt og adgang til Øresund og badestrand.

Kvadratmeterprisen er ifølge Boliga 168 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Hornbæk.

Se sommerhuset her

1. Kystvej, Hornbæk, 29.000.000 kr.

Danmarks dyreste sommerhus. I 2010 forsøgte ejeren at slå de danske sommerhus-rekorder, da ejendommen blev sat til salg til 45 millioner kr. I dag - seks år efter - er sommerhuset justeret 16 millioner ned, og selvom det ikke slår rekorden, hvis det sælges til den udbudte pris - er det ifølge Boliga fortsat det dyreste sommerhus på markedet. På den eksklusive Kystvej i Hornbæk får man her en sommervilla på 227 kvadratmeter med syv værelser fordelt på to plan.

Omkring huset er der en stor terrasse, hvorfra der er udsigt til Øresund - der ligger en strandsbredde væk. Huset er fra 1903 og har i denne omgang været til salg i godt et år. Det skriver Boliga.

Kvadratmeterprisen er 246 procent højere end gennemsnittet for udbudsprisen på fritidshuse i Hornbæk.

Se sommerhuset her