Top 10: Her er Strandvejens største kasser

Den største villa på Strandvejen er over 1000 kvadratmeter, og beboeren er en magtfuld frue.

Arkivfoto fra Strandvejen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man købt et af de største huse langs den nordsjællandske kyststrækning, bør man også overveje at investere i et eftersøgningshold.

Risikoen for at fare vild er nemlig i høj grad til stede, når antallet af kvadratmeter er på den rigtige side af de 500.

Boligsiden Boliga har fundet de største strandvejs-villaer på strækningen fra København til Rungsted, hvor Vedbæks villaejere klart dominerer kvadratmeter-ræset.

10. Vedbæk Strandvej 476, Vedbæk. Kvm.: 539

Erhvervsmanden Karsten Ree, der bor nummer 478, behøver næppe frygte for stridigheder med ejerne af Vedbæk Strandvej 476.

Ejendommen er nemlig ejet af Tokai University European Center, hvis akademiske ånd handler om “at bidrage til global fred og fredelig sameksistens mellem mennesket og naturen”.

Tokai University European Center, der er grundlagt i Japan, er den første oversøiske aflægger af det japanske Tokai Universitet.

Centret ligger i Danmark, fordi universitetes grundlægger, Dr. Shigeyoshi Matsumae, var stærkt inspireret af Grundtvig, og universitetet bygger af samme grund på grundtvigianske idealer.

Villaen, hvor universitetet hører til, er vurderet til 34 mio. kr.

Se luftfoto af palæet her:

9. Vedbæk Strandvej 321, Vedbæk. Kvm.: 556

Ejendommens ejer, Nick Jensen, var personificeringen af en forgyldt it-iværksætter, da han omkring årtusindeskiftet bankede den lille virksomhed i-data op til et milliardforetagende.

Desværre for Nick Jensen og hans partner Mikael Kornerup gik virksomheden konkurs med et brag, og da røgen havde lagt sig stod de med en gæld på over en kvart milliard kroner.

Siden er det lykkedes parret at opbygge en ny milliardforretning it-selskabet Dialogic, der har base i Canada.

Begge har ejerandele i selskabet, som Nick Jensen er bestyrelsesformand for.

Boligen på Vedbæk Strandvej købte han og hans kone, Bernadette Louise Flindt, af designerparret Margit og Erik Brandt i 1994 for 10,1 mio. kr.

Se luftfoto af villaen her:

8. Vedbæk Strandvej 322, Vedbæk. Kvm.: 577

Landmandsparret Hans Peter Egeskov og Else Marie Egeskov har tjent deres penge på landbrugsdrift, blandt andet i Australien, England og Danmark, og det har tilsyneladende været en god forretning.

Hans Peter Egeskov ejer foruden palæet på Vedbæk Strandvej seks andre ejendomme og en ejerlejlighed i forskellige dele af landet.

Juvelen i samlingen, den 577 kvadratmeter store villa, købte parret i 2009 for 27 mio. kr.

Se luftfoto af villaen her:

7. Vedbæk Strandvej 470, Vedbæk. Kvm.: 584

25 mio. kr. lød prisen, da det 584 kvadratmeter store palæ lige ud til Øresund blev solgt i juni.

Køberen var 55-årige Peder Holk Nielsen, som gennem en længere årrække har bestredet en række topposter i medicinalgiganten Novo Nordisk og dets kærlighedsbarn, Novozymes, hvor han i øjeblikket er koncerndirektør for enzymforretningen.

Det lykkedes Peder Holk Nielsen at prutte prisen på pragtvillaen 4,5 mio. kr. ned, da handlen blev afsluttet i sommer.

Huset overtog han fra den fallerede ejendomsmatador Patrick Vela.

Se luftfoto af villaen her:

6. Vedbæk Strandvej 422, Vedbæk. Kvm.: 585

Erhvervsmanden Thomas Asger Lund måtte af med 10 mio. kr. for at overtage det 585 kvadratmeter store luksuspalæ ved årtusindeskiftet.

Den 62-årige rigmand er til daglig adm. direktør og ejer af Dansk Teknologi-koncernen, som blev grundlagt i 1982 og som beskæftiger sig med produktudvikling , produktionsanlæg, forretningsudvikling og SCR-systemer.

Desuden var han i 23 år – fra 1988 til 2011 – medlem af koncernbestyrelsen for Grundfos og er i dag - blandt meget andet – medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Industri og i Dansk Industris Branchefællesskab for Videnrådgivere.

Huset deler han med sin kone Jette Lund.

Se pragtpalæet her:

5. Rungsted Strandvej 62B, Rungsted. Kvm.: 638

Essex A/S, Danmarks næststørste ejendomsselskab, betalte i 2006 25 mio. kr. for kæmpehuset, som er beboet af selskabets stifter, Peter Halvorsen.

Han er i de seneste år blevet kendt som én i en lang række af driftige ejendomsspekulanter, der efter boligmarkedets krak er kommet i alvorlige vanskeligheder.

I 2009 var Essex A/S tæt på at gå i betalingsstandsning, men selskabet fik reddet sig efter en aftale med kreditorerne.

Peter Halvorsen, der foruden sin ejendomsvirksomhed er formand for Randers FC Holding, har gennem Essex A/S stiftet gæld for over syv milliarder kroner til 30 forskellige banker.

Se luksushuset her:

4. Vedbæk Strandvej 316, Vedbæk. Kvm.: 659

Den tidligere Keops-ejer Ole Vagner betalte gennem sit handels- og Investeringsselskab Hegedal A/S 31,5 mio. kr. for sin luksusejendom i 2003.

Vagner blev milliardær, da han solgte sit livsværk Keops til islandske Landic i 2007, men i de senere år er formuen lige så stille skrumpet i takt med boligmarkets krise.

Således måtte han bide et tab på 270 mio. kr. i sig for regnskabsåret 2010.

Se villaen her:

3. Vedbæk Strandvej 464, Vedbæk. Kvm.: 682

Forretningsmanden Ole Skov gav 28 mio. kr. for Michael Laudrups hus, da han købte det i 2004, og samtidig blev han nabo til fodboldstjernen, der i stedet flyttede ind i naboejendommen.

Den tidligere partner i konsulenthuset Accenture satte i 2010 huset til salg for 48 mio. kr., men hidtil har ingen været villige til at sætte en underskrift på skødet.

Villaen er i to etager og kan blandt andet byde på spisekøkken med fri udsigt over Øresund, pejsestue, bibliotek, gæsteværelse og gæstebadeværelse samt fire børneværelser og en separat lejlighed med thekøkken og bad.

Se Laudrups tidligere luksuspalæ her:

2. Vedbæk Strandvej 342, Vedbæk. Kvm.: 891

Poul Rørsgaard, der ejer det kolossale palæ på Vedbæk Strandvej 342, er tidligere eneaktionær i dækimportøren Continental Nordisk Autogummi, men hører ellers til de mere anonyme millionærer under hjemlige himmelstrøg.

Foruden engagementet i Continental Nordisk Autogummi er 77-årige Rørsgaard direktør eller bestyrelsesmedlem i en lang række firmaer, der hovedsageligt er beskæftiget inden for ejendomme og autobranchen.

Villaen på Vedbæk Strandvej gav han 14 mio. kr. for i år 2000. Ejendommen er i dag vurderet til 30 mio. kr.

Se luksusvillaen her:

1. Strandvejen 259, Charlottenlund. Kvm.: 1021

Alting er større i USA, og herhjemme er det også en amerikaner, der har sat sig på strandvejs-strækningens mest prangende ejendom.

Kolossen i Charlottenlund, der breder sig ud over på 1021 kvadratmeter, tjener som embedsbolig for den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton, der overtog stafetten fra James P. Cain i 2009.

Skulle amerikanerne stå og mangle en sjat penge til den slunkne statskasse, kan de jo overveje at sælge ejendommen, som er vurderet til intet mindre end 78 mio. kr.

Se det imponerende palæ her: