To millioner bruger nu e-Boks

Hver dag årets rundt tilmelder 1.300 danskere sig e-Boks, og nu har antallet af brugere rundet to millioner.

Direktør Henrik Andersen sammen med tennisspilleren Caroline Wozniacki, der agerer reklamesøjle for den elektroniske postkasse e-Boks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

E-Boks gik i luften i januar 2002, og siden da har tilstrømningen været stor. I 2005 var en million danskere tilmeldt e-Boks, og herefter har endnu en million danskere fulgt trop.

Ved udgangen af maj rundede Danmarks digitale postboks to millioner brugere, og dermed anvender 58 procent af befolkningen mellem 18 og 65 år e-Boks til deres digitale rudekuverter, kontoopgørelser og andre dokumenter fra både private og offentlige kontorer.

"Det er en vigtig mærkedag for digitaliseringen af Danmark. De seneste otte år har vi arbejdet på at ændre danskernes postvaner og konstant sikre, at brugervenligheden på e-Boks er i top, så brugerne enkelt, hurtigt og gratis kan samle alle vigtige papirer ét sted. To millioner brugere viser, at vi lykkes," siger Henrik Andersen, som er administrerende direktør for e-Boks.

Blandt de helt store afsendere i e-Boks er ATP. 1,1 million danskere har nemlig valgt at modtage breve fra ATP i deres e-Boks. Men målt på volumen er det Danske Bank, som løber med prisen, da Danske Bank er den afsender, der sender flest dokumenter via e-Boks.

Ved at anvende e-Boks sparer afsendere af rudekuverter omkring 80 procent af omkostningerne ved traditionel papir-distribution. Og disse besparelser vil inden længe også komme den offentlige sektor til gode. Det er nemlig regeringens målsætning, at al skriftlig kommunikation mellem virksomheder, borgere og den offentlige sektor kan foregå digitalt i 2012.