To givtige boliglån på hylderne

Så er der kommet to billige og givtige boliglån på hylderne. Mandag falder kursen på de fastforrentede tre pct. lån og 2,5 pct. Det gør det billigere at skifte over til de to lån for de mange tusinde danskere, der skal have deres etårige rentetilpasningslån fornyet.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der kommet lidt ekstra at tænke over for de mange danskere, der netop står over for at skulle have refinansieret deres etårige rentetilpasningslån. Mandag er kursen på de fastforrentede lån kravlet lidt i vejret.

Mere præcist er det 30-årige tre pct. lån kommet helt op i kurs 99,75 og nærmer sig derved den højeste kurs siden juni. Lånet med en rente på 2,5 pct. er kommet op i kurs 96,50.

Begge lån vil give et meget lavt kurstab, og det kan være givtigt for de boligejere, der skal have ny rente på deres rentetilpasningslån pr. 1. april. De har opsigelsesfrist for deres lån på fredag i denne uge, og kan vælge at gå over til lån med fast rente.

»Med opsigelsesfrist lige om hjørnet kommer kursstigningen på et belejligt tidspunkt for boligejere og virksomheder med en kommende rentetilpasning. Så hvis man har overvejet at skifte sit rentetilpasningslån ud, så kan det måske give den sidste medvind til at komme ned og snakke med rådgiveren om et skifte,« skriver seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre i en kommentar.

»Forventningen er lave renter i en rum tid, men vi ser i øjeblikket et meget turbulent marked. Så selvom der ikke er udsigt til, at renterne galoperer af sted, så må man stadig spørge sig selv om, hvordan man ønsker at være stillet, hvis renterne drager nordpå. Og lige nu er der altså gode muligheder med både 2,5 pct. og tre pct-lånet,« skriver han videre.

Jesper Borre fremhæver, at hvis man får lyst til at springe over til et fastforrentet lån, så er tre pct. lånet det mest sikre, da det giver det mindste kurstab. Omvendt er 2,5 pct. lånet billigere, og når eller hvis renten begynder at stige, vil restgælden på det lån falde hurtigere.