Tjek om din pension bliver særbeskattet

31.000 danskere må regne med, at regeringens nye særskat tager en bid af pensionsformuen.

Er du i farezonen for særskatten på høje pensioner? Tjek det med PFAs nye beregner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionister med godt polstrede pensionsopsparinger har måske fået ekstra grå hår og panderynker på grund af regeringens nye særskat på store pensionsudbetalinger.

Nu kan bekymrede seniorer og pensionsopsparere få overblik over, hvad særskatten kommer til at betyde for dem: Pensionsselskabet PFA har lavet en beregner, hvor man hurtigt kan få vished om, hvordan pensionsformuen bliver beskattet.

- Det er vigtigt at få skabt ro og sikkerhed for den enkelte om særskattens konsekvenser. Derfor har vi lavet en beregner, hvor alle på under et minut kan få beregnet deres egen særskat, siger kommunikationsdirektør Thomas Torp fra PFA Pension i en pressemeddelelse.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale, der lægger en ekstra skat på pensionsudbetalinger over 362.800 kroner.  Skatten giver staten en indtægt på 125 millioner kroner, der er med til at finansiere skattelettelser fra skattereformen. Cirka 31.000 danskere bliver ramt af skatten.

- Det er langt de færreste, der bliver ramt af særskatten på høje pensionsudbetalinger. Men vores beregninger kan give vished, siger Thomas Torp

Beregneren viser for eksempel, at hvis man er på pension i dag og har en pensionsudbetaling på 350.000 kroner årligt plus folkepension og ATP, så skal man betale 4.600 kroner ekstra i skat om året i perioden 2011-14. Herefter aftrappes skatten løbende.

PFA Pensions beregner kan findes på pfa.dk.   /ritzau/