Tinglysning: Advokater raser over ministers afvisning

Danske Advokater er skuffet over den nyudnævnte justitsminister Lars Barfoeds totale afvisning af erstatning for tabene på grund af forsinkelser i den digitale tinglysning

Lars Barfoed efterlader ifølge Danske Advokater "et indtryk af, at han ikke har forstået problemernes omfang og kompleksitet." Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et sjældent skarpt indlæg sendt til epn.dk beskyldes den nye justitsminister for at være en ignorant. Selv med hjælp fra sine embedsmænds udvidede noteapparat om sagen misforstod ministeren sagens substans og fremsatte en række vildledende påstande over for folketingets retsudvalg, lyder det fra Danske Advokaters administrerende direktør Paul Mollerup, skriver epn.dk.

Efter opremsning af en række postulerede faktuelle fejl og vildledende forklaringer kommer Danske Advokater frem til følgende omfattende konklussion af Lars Barfoeds første politiske optræden som justitsminister:

"Vi havde håbet, at den nye minister ville stille skarpt på problemerne og vise sig som en handlingens mand - en minister, der forstod de omfattende problemer, borgere og rådgivere står i som følge af den kiksede implementering af den digitale tinglysning, og som nu ville skabe orden i kaos. En minister, som med passende ydmyghed og klar røst ville beklage de mange problemer, og som måske ville erkende, at summen af problemer er så stor, at staten må til lommerne på den ene eller den anden måde. I stedet har vi fået en minister, der, indtil videre, afviser langt de fleste veldokumenterede kritikpunkter, og som efterlader et indtryk af, at han ikke har forstået problemernes omfang og kompleksitet. Det er meget uheldigt," raser Paul Mollerup i indlægget på epn.dk.