Tidligere it-direktør besejrer Skat i sag om 144 mio. kr.

Den tidligere direktør Peer Kølendorf kan ikke holdes personligt anvsarlig for svindel med moms til 144 mio. kr. Det har Østre Landsret afgjort i en dom fredag, hvor Peer Kølendorf er blevet frifundet.

ccc Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Puha, et lettelsens suk. Det må have været den første reaktion hos den tidligere direktør og hovedaktionær Peer Kølendorf. Han er netop blevet frifundet i en sag om momskarrusel, hvor Skat havde rejst et erstatningskrav på 144 mio. kr.

Men Østre Landsret har netop frifundet Peer Kølendorf, da den ikke fandt det godtgjort, at han burde have vidst, at der var tale om svindel med momsen.

Sagen stammer tilbage fra 2003 og 2004, hvor Peer Kølendorf var direktør og hovedaktionær i selskabet Comitel International a/s. En betroet medarbejder deltog i en momskarrusel uden at Peer Kølendorf vidste besked om det.

Comitel drev brokerhandel med navnlig mobiltelefoner og it-komponenter. Nogle af handlerne var lavet så et andet selskab undlod at betale momsen, og Skat mener, at Peer Kølendorf kan gøres personligt ansvarlig for tabet, fordi han var vidste, at den salgs ting foregik i den branche.

Peer Kølendorf har derimod sagt, at han ikke anede, hvad der foregik i det andet selskab og det var Landsretten enig i.