Thomas og Thomas fik 150.000 kroner over udbudspris

Thomas Schødt og Thomas Lehmann Jensen har solgt deres lille toværelses lejlighed i København NV for 1,7 millioner kroner. Det er 150.000 kroner over den pris, de satte den til salg for. Parret har dog også selv måttet byde over prisen på deres nye lejlighed.

33-årige Thomas Schødt kunne næsten ikke tro sine egne øjne, da ejendomsmægleren fortalte, at lejligheden i København NV var blevet solgt for 150.000 kroner over udbudsprisen. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

Hverken 33-årige Thomas Schødt eller 32-årige Thomas Lehmann Jensen havde drømt om, at deres 46 kvadratmeter store lejlighed på Svanevej i Københavns nordvestkvarter ville indbringe dem så høj en pris, da de for et par måneder satte den til salg hos ejendomsmæglerkæden Nybolig for 1,55 millioner kroner.

Men interessen var enorm. Der var ikke engang gået et døgn, fra den var sat til salg, før den første interesserede køber havde meldt sig på banen.

Parret aftalte derfor med mægleren, at de lige skulle se tiden an og tage åbent hus-arrangementet i weekenden med.

Det var en klog beslutning, for dagen efter ringede mægleren og sagde, at lejligheden sandsynligvis ville komme i udbud, fortæller Thomas Lehmann Jensen, der er afdelingschef i en stor Kvickly-butik.

»Der havde været fire-fem hold ude og se den. Og da vi kom ned til ejendomsmægleren om onsdagen, lagde han en kontrakt foran os, hvor der stod, at den var blevet solgt for 1,7 millioner kroner. Først troede jeg, at det var løgn. Vi spurgte ham flere gange, om han nu også var helt sikker,« siger Thomas Lehmann Jensen.

Parret købte lejligheden lige før finanskrisen til 1,4 millioner kroner. Og allerede efter et par år var værdien nede i omkring en million kroner.

»Vi havde på ingen måde drømt om, at priserne ville stige så meget. Da vi satte den til salg, var vi endda bekymrede for, om vi overhovedet kunne få prisen hjem,« siger Thomas Schødt, kvalitetschef i fødevarevirksomheden Cofoco. Og da først købsaftalen var i hus, var det med at rykke hurtigt for at få fingrene i den lejlighed på Amagerbrogade, de havde kig på.

»Man skal være hurtig til at slå til. Især hvis man har specielle ønsker til lejligheden, som for eksempel, at der skal være tre værelser og altan,« fortæller Thomas Schødt.

København NV er nemlig langtfra det eneste sted, hvor der er så meget rift om lejlighederne, at folk nærmest står i kø med betalingskortet i hånden.

»Vi fik at vide, at flere andre også havde budt til prisen, og at vi skulle komme med vores bedste bud. Vi valgte at gå 55.000 kroner over udbudsprisen, og det var heldigvis nok,« siger han.

Parret er nu så småt i gang med at pakke lejligheden i Nordvest ned og skal flytte ind deres nye lejlighed til august.