Tendens breder sig: Kunne du finde på at flytte sammen med svigermor?

Flere familier flytter sammen, viser nye tal. Ofte er det børnefamilier, der deler bolig med bedsteforældre, påpeger ejendomsmæglerkæde.

Det er blevet mere udbredt, at flere generationer bosætter sig under samme tag, viser nye tal Fra Danmarks Statistik ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig. PR-foto: Nybolig Fold sammen
Læs mere

På fem år er antallet af husstande med flere familier under samme tag steget med 19 procent, viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Og den tendens kan blive endnu mere udbredt, da det blandt andet er en måde at reducere boligudgifterne i en tid, hvor priserne har taget nogle pæne hop op i store dele af landet. Det vurderer Nyboligs relationschef, Thomas Hovgaard.

»Det er typisk børnefamilien og bedsteforældrene, der vælger at dele bolig, da det har en række praktiske fordele i forhold til fleksibilitet i familielivet med ffor eksempel børnepasning. Og så er der naturligvis også et økonomisk aspekt i det, da man er flere om at betale de faste boligudgifter,« siger Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.

I 2013 var der 189.989 husstande registreret med flere familier, mens antallet i 2017 er oppe på 225.097, hvilket er en stigning på 19 procent - eller  35.108 flere boliger.

Thomas Hovgaard tilføjer, at befolkningstilvækst og de seneste års indvandring også er med til at påvirke stigningen.

»I mange andre kulturer end den danske er der langt større tradition for, at flere generationer bor sammen. Derfor ser vi, at især indvandringen fra Mellemøsten påvirker statistikken. Antager man, at indvandringen vil fortsætte, må man også forestille sig, at der vil komme flere husstande med flere familier under samme tag i fremtiden,« siger Thomas Hovgaard.