Tag dine TV-kanaler med på sommerferie

Nye EU-regler betyder, at stort set alle danske tv-udbydere fra i år har gjort det muligt for dig at se dansk TV på ferien i Europa.

Foto: JEWEL SAMAD

Har du planer om at bruge din sommerferie på at dase foran poolen, kan du i år kombinere afslapningen med din yndlingsserie på computeren, tabletten eller telefonen.

Nye EU-regler, der forbyder geoblokering af dansk indhold fra eksempelvis TV, træder nemlig i kraft ved udgangen af 2018.

Men allerede nu har langt de fleste TV-udbydere implementeret de nye regler, viser en rundringning, som prissammenligningssiden Samlino.dk har foretaget.

Det betyder, at du kan følge med i dine yndlingsprogrammer på ferien, hvad end du har Boxer, Canal Digital, Stofa, Waoo eller YouSee derhjemme - så længe ferien bare er i et EU-land.

Det er ikke kun danske tv-kanaler, det nu bliver muligt at tage med på ferie. Fra 1. april 2018 har EU nemlig åbnet for, at du også kan bruge dine streamingtjenester i EU.

»EU er meget interesserede i, at fri bevægelighed også betyder, at du kan bruge dine streamingtjenester, selv om du rejser rundt«, siger Lars Arent, der er leder hos Forbruger Europa i Danmark.

Det betyder, at du fremover kan bruge alle de gængse streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic og Viaplay uden problemer.

»Det er jo regler, som vi alle får stor glæde af hen over sommerferien og fremover,« siger Lars Arent.

/ritzau fokus/