Sygeforsikringer har kurs mod prishop

Sundhedsforsikringer bruges så meget, at der er udsigt til store præmiestigninger.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere med sundhedsforsikringer må forberede sig på yderligere præmiechok, skriver Jyllands-Posten. Det skyldes, at forsikringsselskabernes udgifter til dem er blevet fordoblet til nu op imod 1,5 mia. kr. på bare to år.

Alene de sidste 12 måneder er udgifterne til private behandlinger steget med 400 mio. kr., viser beregninger foretaget for avisen af Danica.

De 1,5 mia. kr. er omtrent 1 pct. af de godt 140 mia. kr., der er afsat i de offentlige finanser til sundhedssektoren. Men mens de offentlige sundhedsudgifter er øget med en tredjedel fra 2005 til 2009, er forsikringsbranchens udgifter til sundhedssikring ifølge Danica femdoblet.

"Hver femte gør nu brug af sin sundhedsforsikring, og vi ser fortsat en massiv stigning," siger cheføkonom Jens Chr. Nielsen, Danica.

De fleste selskaber hævede sidste år hævede præmierne med typisk 25 pct., og det er ikke slut med det.

Det bliver dog privathospitalerne selv, der kommer til at betale en betydelig del af de ventede udgiftsstigninger. Selskaberne lægger ikke skjul på, at den store tilslutning gør dem i stand til at presse prisen hos privathospitalerne.

Ifølge direktør i Topdanmark Jan Hoffmann er det ikke ualmindeligt med rabatter på omkring 20 pct. i forhold til hospitalernes listepriser.