Sydbank: Sælgere er for optimistiske

De mange boliger til salg kan betyde overdreven optimisme hos sælgerne, mener økonom fra Sydbank.

Foto: Rune Feldt. Bolipriser. Villa i Snekkersten, Strandvejen 98b til salg hos Home.
Læs mere
Fold sammen

Selv om det umiddelbart er et positivt tegn for den danske økonomi, at flere har sat deres bolig til salg, så kan udviklingen godt vække bekymring.

Det vurderer makroøkonom Peter Bojsen Jakobsen fra Sydbank i en kommentar til fredagens til fra Realkreditrådet, der viser, at 1.261 flere boliger har fået et påhæftet et til salg-skilt i juni sammenlignet med måneden før.

»De seneste tal for det danske boligmarked har været positive, og dagens tal fra Realkreditrådet er ingen undtagelse. På trods af optimismen er der dog grund til en smule bekymring. Antallet af udbudte boliger befinder sig på det højeste niveau i et år, hvilket kan indikere en overdreven optimisme hos de danske boligejere, idet liggetiden stiger,« vurderer Peter Bojsen Jakobsen.

I alt var der i juni 63.725 ejerboliger til salg - heraf er der tale om 43.074 parcel- og rækkehuse, 13.162 fritidshuse og 7.489 ejerlejligheder.

»Den seneste tids prisstigninger indikerer dog, at optimismen kan være velbegrundet. Men den store mængde af udbudte boliger, samt udsigten til mulige rentestigninger kan udvikle sig til en hovedpine for de danske boligejere. På trods af den måske overdrevne optimisme, forventer vi ikke, at puklen på boligmarkedet bliver et problem, og forventer således en fortsat fremgang på det danske boligmarked,« mener Peter Bojsen Jakobsen.