Svensken lokker med lav kronekurs

De første to weekender i julemåneden viser en stor stigning i antallet af danskere, der henlægger julehandlen til Malmø og omegn.

Mange danskere har taget turen til Malmø - formentlig for at købe julegaver med valutarabat på den svenske krone. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da danske politikere i den forgangne uge opfordrede danskerne til at bruge flere penge, mente de nok ikke, at pengene skulle lægges i nabolandet Sverige. Alligevel kan Øresundsbro Konsortiet konstatere, at der i de sidste to weekender var 38 procent flere danskere, der tog turen over Øresund, end i samme periode i 2007. Det svarer til i alt 2.300 flere ture over broen i forhold til året før.

Administrerende direktør i Malmö Citysamverkan, Pia Sandin, mener direkte at danskerne kan komme til at redde julehandlen i Malmø. Faktisk tegner det til, at julehandlen ikke bare bliver reddet, men faktisk bedre end sidste år.

Den vigtigste forklaring på danskernes weekendture til broderlandet er den lave svenske kronekurs. I øjeblikket skal man kun betale 71 danske kroner for 100 svenske, så danskerne har større købekraft i Sverige end i Danmark.

Vi kan dog trøste os med, at svenskerne til gengæld ikke har droppet Danmark. Trods finanskrisen tager svenskerne fortsat til København i julemåneden, og antallet af svenske privatkunders rejser til Danmark er kun faldet med 1 procent de seneste to weekender sammenlignet med samme periode i 2007.

Svenskerne tager ikke til Danmark for at spendere, men snarere for oplevelsens skyld.

”For mange skåninge er det en tradition at tage en tur til København i december for at se juleudsmykningen. Og det behøver jo ikke nødvendigvis at koste en formue,” siger Øresundsbrons markedsdirektør Jacob Vestergaard.