Svære markeder giver dyk i afkast hos PFA

PFA Pension kom pænt og nydeligt gennem første halvår af 2015 med et afkast på 7,5 mia. Men det er et betydeligt dyk i forhold til 1. halvår 2014, hvor der var rekordafkast på 24,3 mia. kr.

PFA Pensin kom pænt gennem 1. halvår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne må indstille sig på, at deres pension vokser knap så meget i år som sidste år. Landets største pensionsselskab i form af PFA Pension kom gennem 1. halvår med et samlet afkast på 7,5 mia. kr. Det fremgår af PFAs regnskab for 1. halvår 2015.

PFA er selv pænt tilfredse med resultatet, der dog er en del lavere end i 1. halvår 2014, hvor PFA kom ud med rekordafkast på 24,3 mia. kr.

Men det var dengang pensionsselskaber vandt på både aktier og obligationer. Sådan er det ikke mere. PFA skriver halvårsmeddelelsen, at foråret har været præget af store op og nedture på den finansielle markeder, men trods det har opsparerne med pension i markedsrente fået et afkast på mellem 3,4 pct. og 12,8 pct. afhængigt af, hvilke pulje de har valgt.

For opsparere med den gammeldags gennemsnitsrente har der været et afkast på 0,3 pct i gennemsnit. Kunderne med den gamle pension får en depotrente på to pct.

»Vi glæder os over at kunne videreføre de seneste mange år med gode afkast. I dette halvår har afkastene især været drevet af aktier og alternative investeringer og en styrket USD,« siger koncernchef hos PFA, Allan Polack.

»Til trods for den høje grad af uro omkring Grækenland, usikkerheden omkring Kinas vækst og ekstremt lave renter har vi i PFA haft en god eksponering mod de dele af aktiemarkedet, som har været robuste,« siger koncernchef i PFA Allan Polack.

Han understreger, at uroen på aktiemarkeder siden halvårsregnskabet sluttede d. 30. juni har givet lidt klø til opsparerne med markedsrente. Men de har stadig et positivt afkast, fremhæver Allan Polack.

PFA følger derved trenden for en række andre pensionsselskaber, som også for nylig er kommet med deres resultater for 1. halvår.

Industriens Pension fik et samlet investeringsafkast på 7,4 mia. kr. i foråret 2015 og skriver i en pressemeddelelse, at afkastet for medlemmer med markedsprodukter blev på op til 7,6 pct.

Hos Sampension fik opsparerne med markedsprodukterne et afkast på op til 8 pct. De laveste var dog helt nede på lige over en pct.
Afkastet på markedsprodukterne afhænger af, om man sætter sine penge i en pulje med lav, mellem eller høj risiko. Puljerne med høj risiko har fleste aktier.

Både PFA, Industriens Pension og Sampension har haft vækst i indbetalingerne i 1. halvår.