Studerende kan spare 2.000 kroner om måneden ved at pendle i København

Som studerende drømmer man ofte om at bo centralt i de store studiebyer, men en togtur kan spare studerende mange penge i husleje.

Arkivfoto. Som studerende drømmer man ofte om at bo centralt i de store studiebyer, men en togtur kan spare studerende mange penge i husleje.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når tusindvis af studerende snart strømmer til de store studiebyer, vil rigtig mange opleve, at det meste af SUen bliver ædt op af den dyre husleje.

»Skal man studere i en af landets største byer, kan det være en fordel at bosætte sig uden for selve studiebyen og pendle lidt,« siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal , Danmarks største portal for lejeboliger.

BoligPortal har lavet en opgørelse over gennemsnitlige kvadratmeterpriser i forskellige områder i og omkring København. Derefter har man set på, hvad en 40 kvadratmeters lejebolig koster om måneden i København K, og hvor meget kan spare, hvis man finder en lejebolig af samme størrelse uden for byen.

For eksempel koster 40 kvadratmeter 8.280 kroner i København K, mens man kan få den samme plads at udfolde sig på for 6.400 kroner i Kastrup. Det betyder, at en lille togtur på 14 minutter kan give en besparelse på 1.880 kroner i husleje om måneden.

Er du villig til at tage en lidt længere togtur, så er der flere penge at spare. Bosætter du dig for eksempel i Glostrup, kan du i gennemsnit slippe med 5.320 kroner om måneden. Altså en forskel på knap 3000 kroner.

Fra besparelsen skal man fratrække eventuelle udgifter til offentlig transport, og et periodekort til studerende på en videregående uddannelse koster knap 630 kr. om måneden.

»Kvadratmeterne er billigere, hvis man er villig til at bosætte sig uden for centrum, hvor der er mindre kamp om lejeboligerne. Lejeboligens placering har stor betydning, hvis man vil have en lavere boligudgift,« siger Anders Hyldborg.

Penge at spare

Så meget billigere bliver huslejen på 40 kvadratmeter sammenlignet med København K: