Studerende advares mod fupboliger

Rekordmange ansøgere til landets uddannelsesinstitutioner skaber rift om studieboliger i storbyerne. Boligportal advarer de kommende studerende mod svindlere.

Foto: Arkivfoto: Liselotte Sabroe. Markedet for lejeboliger kan være en jungle, og særligt desperate studerende advares mod svindlere.
Læs mere
Fold sammen

En studiebolig til leje på 150 kvadratmeter midt i København til 2500 kroner pr. måned. Det lyder næsten for godt til at være sandt - og er det måske også.

Når landets kommende studerende på torsdag får besked, om de er kommet ind på drømmestudiet eller ej, er det samtidig startskuddet til højsæsonen for jagten på en lejebolig i de største uddannelsesbyer. Og med rekordmange ansøgere til blandt andet professionshøjskolerne og universiteterne er risikoen for at blive snydt af en fupudlejer også større.

- Der er typisk flere svindlere med lejeboliger omkring studiestart, og i år er der flere studerende og i bedste fald det samme antal lejeboliger som sidste år. Derfor bliver der endnu større rift om boligerne i år, men det er stadigvæk vigtigt, at de studerende forholder sig kritisk til lejeboligerne, så de ikke bliver snydt, siger Henrik Løvig, der er portalchef på Boligportal.dk.

Portalen advarer derfor de boligsøgende mod svindlere og sender dem en e-mail med otte gode råd, så de kan undgå at blive taget ved næsen.

- Det drejer sig blandt andet om ikke betale depositum eller husleje uden en lejekontrakt og ikke at lade sig presse til at skrive under på en lejekontrakt, siger han.

Vicepolitiinspektør Børge Møller Fransen fra Østjyllands Politi råder også de unge til at se sig godt for, når de skal leje bolig. Og både han og Henrik Løvig opfordrer til at anmelde det til politiet, hvis man har været udsat for svindel.  /ritzau/