Store netbanker spærrer adgang

Flere danske banker har lukket for kunders adgang til netbank på grund af hacker-angreb.

Foto: Foto: Colourbox. Mange danskere går forgæves i netbanken i disse dage. Der er lukket på grund af frygt for hackerangreb.
Læs mere
Fold sammen

Nykredit Bank og Danske Bank er blandt de pengeinstitutter, som har spærret for en stor gruppe kunders adgang til deres egen konto via netbank, fordi der i disse dage er stor risiko for angreb via såkaldte orme og trojanske heste. Det er den slags værktøj, som IT-kriminelle anvender for at aflure brugernavn og adgangskode til netbanken.

"Lige så snart, at vi får mistanke om, at kunderne kan have været udsat for trafik med trojanske heste, så lukker vi deres konto. Det samme gælder selvfølgelig, hvis vi kan se, at der er overført eksempelvis 30.000 kroner til en konto i Rusland, som kunden ikke kender til. I sådan disse situationer er der ingen tid at spilde," siger Nels Petersen i Nykredit til eb.dk.

Nykredit sender fredag besked ud til de berørte kunder via breve og mails.

Finansrådet oplyser, at det ifølge sikkerhedseksperter i denne omgang drejer sig om cirka 8.000 danske PCer, der skulle være inficeret med et af disse spionprogrammer, og det er derfor, at bankerne har henvendt sig til konkrete kunder og bedt dem om at opdatere sikkerheden på deres PCer. Samtidigt er der spærret for adgang til netbanken, indtil computeren er opdateret.

Også hos Danske Bank er der spærret for en gruppe kunders konto. Her har de første kunder netop modtaget en forklaring med posten, mens andre først får brev om det lørdag.

Læs også: Millioner af kreditkort misbrugt

www.opdaterdinpc.dk kan man få tjekket, om programmerne på PCen er opdaterede. Denne hjemmeside er lavet af Finansrådet og TDC i forbindelse med sidste års Netsikker nu kampagne.