Store forskelle på bundniveauet: Så lidt koster det billigste hus i din by

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund

Hvad end du er på boligjagt på landet eller i byerne, er der god grund til at spærre øjnene op, når du ser, hvad dine landsmænd betaler for at blive husejere.

I Farsø, Roslev, Nordborg og Klemensker kan man for øjeblikket blive husejer for under 100.000 kroner. Mens der på Frederiksberg, i København V, Nordhavn og på Nørrebro i København skal betales over fem millioner for at smykke sig med samme titel.

Det viser en helt ny opgørelse fra boligsiden Boliga over de billigste huse, der netop nu er udbudt offentligt til salg.

Landets allerbilligste hus ligger i Svingelbjerg i Farsø ved Limfjorden og er 70 kvadratmeter stort. Og når der ikke står mere end 75.000 kroner på til salg-skiltet, skyldes det sandsynligvis, at huset er i en forfatning, der enten kræver nedrivning eller et seriøst håndværkerhjerte.

Frederiksberg C er omvendt det sted i landet, hvor det billigste udbudte hus koster absolut mest.

Der skal nemlig betales 9,4 millioner kroner for at få navnet på døren til den mondæne København-enklaves billigste hus - en patriciervilla fra 1876 med sildebensparketgulve og et boligareal på 250 kvadratmeter.

Prisen på det billigste hus i Frederiksbergs andet postnummer er 7.695.000 kroner, og for 6.795.000 kroner får man København V’s billigste. Dermed er de tre hovedstadsbydele de steder i landet, hvor der for øjeblikket skal betales det højeste kontante beløb for at blive husejer.

Dyreste og billigste salgspriser

At man skal til Frederiksberg for at finde det dyreste bundprisniveau, kommer nok næppe som en overraskelse, hvis man har fulgt bare en anelse med i hovedstadens prisudvikling.

Frederiksberg Kommune var nemlig det sted i landet, hvor villaerne og rækkehusene sidste år blev solgt for de højeste kvadratmeterpriser. Her gik en huskvadratmeter nemlig i gennemsnit for 54.766 kroner, mens Gentofte kommune lige nord for København snuppede andenpladsen med salgskvadratmeterpriser på godt 48.300 kroner.

Dermed blev et hus på 120 gennemsnitlige kvadratmeter i landets to dyreste kommuner ifølge Boliga solgt henholdsvis seks millioner og 5,26 millioner kroner dyrere end et tilsvarende i landets billigste kommune, Lolland, hvor husene sidste år gik for 4.464 kroner pr. kvadratmeter.

Aarhus kræver kroner på bankbogen

Aarhus C har som det eneste postdistrikt udenfor hovedstaden placeret sig blandt de ti byer, hvor der netop nu skal betales allermest for at blive husejer.

Midtbyens for øjeblikket billigste hus koster nemlig hele 4.495.000 kroner, hvilket er nok til hæve det gyldne bundniveau op over Nordsjællands traditionelle liebhaverområder i Klampenborg og Hellerup. Her er de billigste huse lige nu udbudt til salg for henholdsvis 4.195.000 kroner og 3.995.000 kroner.

Her kan du se, hvad det billigst udbudte hus i din by koster