Store banker vil kapre kunder fra Totalkredit med billigere boliglån

Spar Nord og Sydbank vender ryggen til Totalkredit, og vil nu tilbyde kunderne billigere lån som alternativ til realkreditlån.

Spar Nord A/S Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Nykredits prisstigninger på boliglån får nu Spar Nord og Sydbank til at tilbyde alternative boliglån til deres kunder.

Kunderne i Spar Nord og Sydbank med lån i Totalkredit får nu muligheden for at konvertere deres Totalkredit-lån til alternative boliglån i bankerne. Både Spar Nord og Sydbank vil dække alle omkostninger, der er forbundet med omlægningen.

»Alle kunder i banken med et F1-, F2-, F3- eller F4-lån får mulighed for at konvertere gebyrfrit i hele 2016. Pakken er specielt attraktiv, hvis du har F1-, F2-, F3- eller F4-lån, da F-lånenes bidragssatser er højest,« fremgår det på Spar Nords hjemmeside.

Hos Spar Nord kan man nu lægge den dyreste del af sit realkreditlån om til »BoligPLUS-lån« med en rente på 1,95 procent.

»Vi vil sikre, at vores kunder har et godt produkt, som kan stå til konkurrencen. Vi kan gøre det, fordi vi har en meget stærk likviditet i banken. Vi har meget mere indlån, end vi har udlån. Det vil vi gerne have ud og arbejde, og så har vi en meget stærk kapitalsituation,« siger Lars Møller, administrerende direktør i Spar Nord.

»I de sidste 8-10 år har vi været vant til at få mellem 800 og 1000 nye kunder netto om måneden. Den strøm af kunder vil vi gerne fastholde. Så selvfølgelig er nye kunder velkommen. Det er bestemt ikke rettet mod specielle institutter. Det er rettet mod vores konkurrenter ude på markedet, og dem er der heldigvis mange,« fortsætter Lars Møller.

Sydbank tilbyder det, de kalder for »Prioritetslån« til Totalkreditkunder, der ønsker at skifte lån. Banken skriver, at lånet kan bruges som et alternativ til et realkreditlån. De to lån kan eventuelt kombineres.

Sydbank og Spar Nord er i dag to af Totalkredits største samarbejdspartnere. Men nu bliver bankernes alternative boliglån en direkte konkurrent til Totalkredits lån.

Initiativerne kommer efter, at Nykredit har besluttet at hæve bidragssatserne fra 1. juli 2016 for at imødekomme endnu ikke vedtaget kapitalkrav fra EU. Ifølge koncernchef Michael Rasmussen skal Nykredit skaffe op mod 25 milliarder kroner inden for de kommende fem til seks år.