Store banker lokker med højere renter

Din opsparing kan nyde godt af, at Nordea og Danske Bank er i krig om kunderne.

Nordea og Danske Bank forsøger at kapre kunder med relativt høje renter på bestemte typer indlån. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Christian Als

Danmarks to største banker har i deres iver efter at holde på kunderne eller skaffe nye kunder i butikken kastet sig ud i en regulær priskrig på indlåndsrenten. Det skriver Jyllands-Posten.

På udvalgte opsparingskonti kan man lige nu få tre procent i rente, og det er ifølge John Norden, der er administrerende direktør for bankportalen Mybanker, nogle af markedets bedste renter for indlån for tiden.

"Det er meget usædvanligt, at de to store ligger i top med indlåndsrenten. Og i det nuværende marked kan det umuligt være en god forretning at give tre procent på indlån," siger John Norden til Jyllands-Posten.

Den eneste gode forklaring er ifølge John Norden, at bankerne er på rov efter nye kunder fra de små banker. Det lægger Danske Bank og Nordea da heller ikke skjul på:

"Vi har den rente, fordi vi gerne vil stå stærkt i markedet, og fordi vi ønsker at tiltrække nye kunder,« siger underdirektør Ken Adrian, der har ansvaret for privatkunde-området i Nordea, til avisen.

Hos Danske Bank erkender man, at en aktuel indlånsrente på tre procent er en underskudsforretning.

"Det er ikke en god måde at funde sig på - tværtimod. Vi kan hente penge meget billigere i markedet. Men vi har altså besluttet, at vi vil være skarpe på det område," siger Jonas Torp, underdirektør i Danske Bank, til Jyllands-Posten.

Indskuddene er bundet i banken i 12 måneder. På pengemarkedet kan bankerne skaffe penge til 2,2 procent, også over 12 måneder.

Sammenlign bankernes rentesatser på Dinepenge.dk/bank/mybanker