Storbanker klar med det kontaktløse Dankort

Fra i dag bliver det nemmere for en hel del danske bankkunder at betale for deres varer i supermarkedet, hos bageren eller i kiosken.

I fremtiden behøver danskerne ikke at sætte Dankortet i en terminal, når de skal betale for noget. Foto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag afslørede både Danske Bank og Jyske Bank, at det kontaktløse Dankort er færdigudviklet og klar til brug for kunderne i de to danske banker.

Det kontaktløse Dankort fungerer på den måde, at en kortbetaling foregår ved at føre Dankortet hen over terminalen, som bipper, hvis betalingen er godkendt. Og er betalingen på under 200 kroner, er det ikke nødvendigt at taste sin pinkode.

Danske Bank har allerede haft stor succes kontaktløse Mastercard, og chefen for forretningsudvikling i banken, Jesper Nielsen, er da heller ikke i tvivl om, at danskerne kommer til at tage godt imod det kontaktløse Dankort.

»Der er ingen tvivl om, at et kontaktløs Visa/Dankort gør det nemmere og hurtigere at betale, fordi du kommer til at bruge mindre tid, når du for eksempel handler ind eller betaler for din kaffe,« siger han.

Se det trådløse dankort i brug:

 

Bankernes ambition med den nye korttype er, at det klassiske Dankort med tiden skal erstattes af det kontaktløse Dankort. Samtidig kan den nye korttype stadig bruges som et traditionelt kort, hvor du sætter det i terminalen og taster din pinkode.

Bliver dit kontaktløse Dankort stjålet og brugt af en anden person, hæfter du ikke selv for misbruget.